İlimiz Serdivan İlçesinde prefabrik yapıda olan Kadın Konukevi 2005 yılından beri, ara istasyon şeklinde hizmet vermeye başlamıştır. Prefabrik yapılarla ilgili yapılan düzenlemeler gereği ara istasyon şeklinde hizmet veren Kadın Konukevinin yeri 2010 yılında değiştirilmiştir. 

Sakarya’mızda Kadın Konukevi Ara İstasyon’u bulunmakta olup kolluk tarafından yönlendirilen ve müracaatta bulunan kadınlara yönelik rehberlik, barınma ve gerekli tüm mesleki çalışmalar hassasiyetle 24 saat esasına dayalı olarak yerine getirilmektedir. Mevzuat gereği Kadın Konukevinin ‘gizliliğinin’ sağlanması gerektiğinden taşındığı yerin adres bilgileri kamuoyu ile paylaşılmamıştır.

Kolluk kuvvetleri tarafından yönlendirilen ya da şahsen müracaat eden kadınlarla mesleki görüşmeler yapılarak Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından durumlarına uygun Kadın Konukevlerine nakilleri yapılana kadar ara istasyon şeklinde hizmet veren Kadın Konukevimizde misafir edilmeleri sağlanmaktadır.
İlimizde 20 kapasiteli Kadın Konukevi’nin tadilat ve tefrişat çalışmalarının son aşamasına gelinmiş olup, Ocak 2013 ayı içinde hizmete açılacağı bildirildi.