Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) üyesi İnternet Siteleri; SATSO Sosyal Tesisleri’nde sabah kahvaltısında biraraya gelerek, sektörleriyle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
 
Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği üyesi İnternet Siteleri; SATSO Sosyal Tesisleri’nde sabah kahvaltısında biraraya geldi. Toplantıya; RATED Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bakır ile RATED üyesi onbeş internet sitesi yöneticileri ve katıldı. Toplantıda üyelerin dernekten beklentilerini dinleyen yönetim kurulu, çözüm önerilerini en kısa zaman da hayat geçirmek için gereken çalışmalarını yapacaklarını açıkladı.
 
Sıkıntı ve istekler

Toplantıda yaptığı konuşmasında dernekçiliğin özelikle medyanın en İnteraktif organı internet sitelerinde çok önemli olduğunu vurgulayan RATED Başkanı Yahya Bakır; Sakarya’da yapılan ve yapılacak her doğru çalışmanın yanında olacaklarını ifade ederek, kamu kurumlarının çalışmalarını her zaman destekleyeceklerini ancak medyanın yaşaması için gerekli tedbirlerinde kamu yöneticileri tarafından alınmasını istedi. Yayıncılığın maliyetlerinin her gün daha da çoğaldığını altını çizen Bakır, giderlerin karşılanması ve medyanın angaje olmaması için özelikle iş dünyasını yayıncılığın değerini bulabilmesi için daha hassas olmaya davet etti.
 
Çalışma ve projeler

RATED olarak bundan sonra her ay şehrin önde gelen isimleriyle toplantı yapacaklarını açıklayan Bakır; yöneticilerimizin birinci ağızdan yayıncılarımızı bilgilendirmelerini istiyoruz, medyanın gücünü şehrimize katkı sağlayacak projelerde kullanarak yaşadığımız şehri daha yaşanabilir hale getirmek için RATED üyeleri elerinden geleni her zaman yapacaktır, bununla birlikte radyo televizyon ve internet sitelerinin daha sağlıklı hizmet verebilmeleri için seminer hazırlıklarımız var, bu hazırlıkları tamamladığımız zaman sektör içi eğitim programları düzenleyerek, sektör çalışanlarımızı yeni teknolojik gelişmelere ve internetle ilgili hazırlanan yasaya hazırlıklı hale getireceğiz” dedi.
 
Anma ve Başsağlığı

Toplantıya katılan internet sitesi yöneticilerine teşekkür eden RATED Başkanı Bakır; “Birliktelik adına gösterdiğiniz bu saygılı ortamdan dolayı gelecekte daha büyük işleri başarmamız artık daha kolay olacaktır” dedi. Başkan Bakır; 10 Kasım dolayısıyla verdiği mesajında ise; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman minnetle anıyoruz, bu ülkede taş üzerine taş koyan herkesi saygıyla anmaya devam edeceğiz, geçmişin tartışmalarında kalmak yerine ileriye bakmaya devam edeceğiz, ayrıca Siirt’in Pervari ilçesinde helikopter düşmesiyle şehit olan 17 vatan evladını rahmet minnet ve şükranla anıyor, ailelerine sabır, yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi.