Yılmazlar Holding; yıl sonuna kadar 1.500 yeni mühendis ve kalifiye işçi alımı yapacak

Yılmazlar Holding; yaptığı açıklamasında İsrail’de başlayan yeni projeler için yıl sonuna kadar 1.500 kalifiye yeni Türk işçi ve mühendisinin işe alınacağı açıklaması yaptı.

Yurt dışı projelerinin ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan projeler olduğunu açıklayan Yılmazlar Holding; bu işçilerin sayısı artacak böylece hem ülkeye döviz girişi artacağını hem de işsize yurt dışın da daha yüksek ücretle istihdam imkanı sağlanmış olacağını söyledi.

Yurtdışı Müteahhitlik dinamo görevi yapıyor Yurt dışı müteahhitlik hizmetleri ülke ekonomi ve istihdamına dinamo görevi yapmaktadır” diyen Yılmazlar Holding yetkilileri; “Fakat müteahhitler ucuz işçilik için yerel işçiye yönelmektedir. Bu durumu ters çevirip hükümetin dış projeler de Türklerin istihdamını artırıcı tedbirleri artırması gerekir. Böylece ülkeye daha fazla sıcak para gireceği için cari açık konusun da ciddi bir tedbir de alınmış olur denildi. Bu işçi sayısı bizim ihtiyacımızın çok altındadır ihtiyacımız olan sayı yaklaşık 2500-3000 işçi kotasıdır. Bu konu da ise Hükümetin desteğine ihtiyaç vardır. Umarım hükümet bu konu da gerekli adımları atarak Yurt dışı müteahhitlik gelirlerinin artmasına öncülük eder” dedi.