İstasyonlar İhaleye Çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi şehir içi raylı sistemde tren setlerinin siparişinden sonra şimdi de 4 yeni ara istasyon için ihaleye çıkıyor. Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “TCDD Genel Müdürlüğü, Belediyemize 3 takım tren seti tahsis etti. 4 yeni ara istasyon için ise 30 Temmuz Pazartesi günü ihaleye çıkıyoruz” dedi.
 
 
Kentpark, 32Evler, Arifiye, Terminal

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi raylı sistem projesi 1’inci etap çalışmaları kapsamında yapılacak 4 yeni ara istasyon için ihaleye çıkıyor. Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan yaptığı açıklamada, daha önce imzalanan şehir içi raylı sistem projesi protokolüne göre TCDD Genel Müdürlüğü’nün Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne 3 takım tren seti tahsis ettiğini belirtti. Turan, “Şehir içi raylı sistem projesinin ilk etabını hayata geçiriyoruz. Tren setlerimizden sonra şimdi de güzergâh üzerinde yapılacak 4 yeni ara istasyon için ihaleye çıkacağız. 80 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde döşemesi granit olan betonarme platform oluşturularak yapılacak istasyonlarımız Kentpark, 32evler, Terminal ve Arifiye Bahçelievler’de olacak.” diye konuştu.
 
İhale Pazartesi Günü

4 Adet Hafif Raylı Sistem Durağı Yapım İşi ihalesi,  Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. İhale 30.07.2012 Pazartesi günü saat 10.30’da Sakarya Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılacak. İhale için ayrıntılı bilgiye; Fen İşleri Dairesi Başkanlığı 282 38 20 numaralı telefondan ya da Büyükşehir kurumsal web sitesi ihale duyuruları bölümünden ulaşılabilir.