Yunus Çiloğlu’nda Tatbikat

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi. Daire Başkanı Yusuf Çelebi, “Okullarımızda yangın ve afetlerden korunmaya yönelik eğitimler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileriyle yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Hazırlanan senaryoda, yangın çıkan okulda, yangının söndürülmesi eğitimi ve cihazların kullanımı, öğrencilerin tahliyesi ve üst katlarda kalan öğrenci ve yaralıların kurtarılması çalışmaları başarı ile tamamlandı. Tatbikat sonrası öğrenciler, başarılı itfaiyecileri hep birlikte alkışladılar. 

Tatbikatlar Devam Edecek

Yapılan tatbikatla ilgili açıklamalarda bulunan Daire Başkanı Yusuf Çelebi, “Okullarımızda yangın ve afetlerden korunmaya yönelik eğitimler gerçekleştiriyoruz. Yunus Çiloğlu’nda da başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Okullarda eğitim verdiğimizden bu yana yangınlarda önemli ölçüde düşüş oldu. Bu tatbikatlarda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de büyük katkıları olmuştur. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tatbikatlarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.