Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, “İnsan ve çevre odaklı ulaşım anlayışımızla kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Daha düzenli bir çevre için şehrimizin birçok noktasında bisiklet durakları monte ediyoruz. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteklediği bisiklet yolları proje çalışmamız da tüm hızıyla sürüyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin ulaşımını modern kentler düzeyine ulaştırmak için hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Çevreye azami önem vererek ulaşım projeleri geliştiren Büyükşehir Belediyesi projelerini bir bir hayata geçiriyor. Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının artırılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yolcu, “İnsan ve çevre odaklı ulaşım anlayışımızla bisiklet ulaşımının artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 54 km uzunluğundaki bisiklet yolları projemize büyük destek verdi. Proje çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

Kötü görünüme son
Daha düzenli bir çevre için yeni bisiklet durakları monte ettiklerini belirten İsmail Yolcu, “Şehrimizin bulvarlarında bisikletler gelişigüzel park ediliyor ve kötü bir görünüm sergiliyordu. Daha düzenli bir çevre için şehrimizin birçok noktasında bisiklet durakları monte ediyoruz. Başlangıçta 100 adet monte ettik. İhtiyaca göre bu sayı artacak. Artmasını da istiyoruz. Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak toplu ulaşımı ve ulaşımda bisikletin daha çok kullanılmasını önemsiyoruz. Daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Sakarya için ulaşım hamlelerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.