Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Sabahattin Zaim Bulvarı’nda minibüs, dolmuş, halk otobüsü ve okul servis araçlarını denetledi. Yönetmeliklere uygun taşıma yapılıp yapılamadığını kontrol eden Zabıta Ekipleri, toplam 90 aracı kontrol etti.


 Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi. Ayrıca açıklamalarda; “Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak Servis ve toplu taşıma araçlarının yönetmeliğe uygun ve evraklarının tam olarak olup olmadığını kontrol ediyoruz.

 Özellikle toplu taşıma ve servis araçlarının taşıma kapasitesinde standartlara uygun bir şekilde taşımacılık yapıp yapmadıklarını da kontrol ettik. Sabahattin Zaim Bulvarı’nda 90 adet araç denetlenmiş ve eksik evrak bulunduran 8 adet araca idari yaptırım cezası uygulanmıştır. Ayrıca yapılan kontrollerde yolcu şikayetleri de anlık değerlendirilmiştir.


Uygulamaların sürekli olarak ana arterlerde Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Amirliği tarafından yapılacağını beyan ediyoruz.

 Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ulaşım imkânlarından yararlanmaları için bundan sonra da kontrollerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızdan yasalara uygun davranmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.