Sapanca’nın Suyu Kaynarca’ya Ulaşıyor

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kaynarca içme suyu projesinde çalışmaların hızla sürdüğünü kaydederek, “Kaynarca ilçemizin içme suyu problemlerini kesin bir çözüme kavuşturmak için Sapanca Gölü’nden temin edilen suyu 30 kilometrelik isale hattıyla Kaynarca’ya ulaştırıyoruz. 30 kilometrelik isale hattının 25 kilometresi döşendi. İnşallah Aralık ayında Kaynarcalı vatandaşlarımız Sapanca Gölü’nün suyunu içmeye başlayacaklar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Kaynarca’nın içme suyu problemlerini kesin çözüme kavuşturmak için başlatılan Kaynarca içme suyu isale hattında çalışmalar son aşamaya geldi. Konu hakkında bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bilindiği üzere daha önce imzalanan protokolle Kaynarca ilçesinin su ve kanal işlerini SASKİ olarak devralmıştık.

Devirden hemen sonra SASKİ’deki arkadaşlarımız Kaynarca’nın içme suyu problemini kesin çözüme kavuşturmak için Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya ulaştıracak olan Kaynarca İçme suyu Projesini hazırladılar. Bu proje sayesinde Kaynarcalı vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içme suyu akacak” diye konuştu.

6,5 Milyon TL’lik Yatırım

Otuz kilometre uzunluğundaki isale hattı çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Rüstem Keleş, “Kaynarca’daki çalışmaların büyük bir kısmını tamamladık. İki taraftan yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 25 kilometrelik kısım döşendi. Toplam 6,5 milyon TL’lik bu yatırım kapsamında 350 milimetre çapında 30 kilometre isale hattı döşeyeceğiz. Borular, çok daha uzun ömürlü olan duktil malzemeden döşeniyor. İsale hattının yanı sıra bir de depo inşa edeceğiz. Bu isale hattı, yapımı tamamlanma noktasına gelen Hızırilyas Tepesi’ndeki arıtma tesisinde arıtılmış dünya standartlarındaki suyu Kaynarca’ya ulaştıracak. Kaynarcalı vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.