Örnek Proje’nin Temeli Atıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İmam Hatip Lisesi’nin temel atma töreninde konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçmişte, hep birlikte zor günler geçirdik. Maalesef İmam Hatip gençlerine, bu ülkede kendi öz vatanında garip olma duygusunu yaşattılar. Ama biz umutsuzluğa kapılmadık. Şairin ifade ettiği gibi; “Yenilgi, yenilgi, büyüyen bir zafer vardır” dedik. Birbirimize sabrı tavsiye ettik. Hamdolsun bugün İmam Hatip nesli ülkemizde tarih yazıyor.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi modern projesiyle herkesin beğenisini kazanan İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenini İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) mezunlar buluşmasında gerçekleştirdi. Temel atma töreni ve mezunlar buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer Üstün, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Atabek, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Müftüsü İlyas Serenli, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, SİMDER Başkanı Nafi Özdin, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, STK Temsilcileri, Adapazarı İHL Müdürü Kadir Gezer, imam hatip lisesi mezunları ve vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İnsanlar fani eserler bakidir Temel atma töreni Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan SİMDER Başkanı Nafi Özdin, “İmam Hatipler ülkemizin manevi sigortalarıdır. Şehrimizin tüm ilçelerinde artık İmam Hatip Okulları var. Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu muhteşem projeyi hayata geçirdikleri için şükranlarımızı sunuyorum.” derken İHL Müdürü Kadir Gezer ise, “Övünçlüyüz, gururluyuz. İnsanlar fani, eserler bakidir. Bu güzel projeyi hayata geçiren mezunumuz ve mensubumuz Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Metruk Vali Konağını da okul yapılmak üzere tahsis eden Sayın Valimize de çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Zor zamanları atlattık

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut konuşmasında, “Hamdolsun, zor zamanları atlattık. Katsayı zulmü başta olmak üzere tüm zulümleri ortadan kaldıran, kitabımız Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi’ye müfredatımızda yer veren, muhteşem projeleri hayata geçirmemize imkân sağlayan mezunumuz ve mensubumuz, gurur duyduğumuz Sayın Başbakanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerine yer verirken mezunlar adına bir konuşma yapan Diyanet İşler Başkanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise, “Medeniyetimizde, eğitim tarihimizdeki o zengin sistemi hamdolsun yakalamaya başlıyoruz. İmam Hatip’lerde nitelik noktasında yapacağımız çok işimiz var. Öğretmenlerimize çok iş düşüyor. İnşallah gayretli çalışmalarımızla ülkemizin eğitim geleneği çok daha kaliteli olacaktır. Sakarya’ya böylesine güzel ve örnek projeyi kazandıran, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Hizmet sevdası daim olsun

Sakarya için çok anlamlı bir günde imam hatip lisesi mezunlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimize, ayrıcalıklı ve medeniyetimizden izler taşıyan bir mimariye sahip olan yeni bir İmam Hatip Lisesi kazandırıyoruz. Rabbim, bu güzel okulda eğitim alacak gençlerimizin ilmini, irfanını arttırsın. Gençlerimizi hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Bugün şahit olduğumuz bu güzel tabloyu kardeşliğimizi, samimiyetimizi ve yeryüzüne hizmet etme sevdamızı daim kılsın” dedi.

Vatanın öz evlatları büyük acılar yaşadı

İmam Hatip Lisesi mezunlarının geçmişte yaşadığı sıkıntıları dile getirerek sözlerini sürdüren Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçmişte, hep birlikte zor günler geçirdik. Çeşitli engellemelere, zorbalıklara, ayrımcılığa maruz kaldık. Bizi biz yapan değerlerimizi aşağılayarak İmam Hatip neslini itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Namaz kılan öğrenci kardeşlerimizi gizli kameralarla görüntüleyip ana haber bültenlerine çıkararak tahkir ettiler. Bu ülkenin öz evlatlarına büyük acılar yaşattılar. ‘İstediğiniz okulda öğrenim göremezsiniz, sizin nerede okuyacağınıza biz karar veririz’ dediler. Evet, maalesef İmam Hatip gençlerine, bu ülkede kendi öz vatanında garip olma duygusunu yaşattılar” diye konuştu.

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

İnançlarından, düşüncelerinden asla taviz vermeyen bir nesle sahip olduklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Umutsuzluğa kapılmadık. Şairin ifade ettiği gibi; “Yenilgi, yenilgi, büyüyen bir zafer vardır” dedik. Birbirimize sabrı tavsiye ettik. “Allah’ın izniyle bu da geçer” dedik. İmam Hatip nesli herkesin hürriyetini, adaleti, barışı, kardeşliği ve merhameti savundu. Biz kimseye kin beslemedik. Hamdolsun kötü günler geride kaldı. Bugün İmam Hatip nesli ülkemizde tarih yazıyor. Milletimizin kurduğu bu okullara yine milletimiz sahip çıktı. Türkiye’de hayata geçirilen hizmetlerin büyük bir kısmının altında İmam Hatip neslinin imzası yer alıyor” şeklinde konuştu.

Asım’ın nesli yaşamaya devam ediyor

İmam Hatip Liselilerin, sahip oldukları medeniyet tasavvuruna uygun bir bilinçle hareket ettiğini söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Merhum Mehmet Akif’in Asım’ın nesli diye tarif ettiği nesil bugün İmam Hatip nesli olarak günümüzde yaşamaya devam ediyor. İmam Hatip nesli demek, kendi kimliğine sahip çıkan, köklü bir medeniyetin asaletini onurla taşıyan, bilim ve teknolojiyle donanmış, gönlü barış, sevgi ve hizmet aşkı ile dolu bir nesil demektir. İnşallah bugün olduğu gibi, geleceğe de İmam Hatip nesilleri damga vurmaya devam edecek” dedi.

İHL hayırlı olsun

Eğitim kurumlarına her zaman imkânları dâhilinde destek olduklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün özgün mimarisiyle aynı zamanda şehir estetiğine büyük katkı sağlayacak yeni İmam Hatip Lisesi projemizin de temelini atacağız. Bu projenin hayata geçirilmesinde her zaman yanımızda olan Sayın Milletvekillerimize ve Valimize teşekkür ederken, bu konuda bize en büyük desteği veren Sayın Başbakanımıza, hem imam hatip lisesi camiası adına hem de şehrimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. 32 derslikten oluşan yeni İmam Hatip Okulumuz, eğitim sisteminde yapılan köklü değişikliğin ardından ortaya çıkan ihtiyaca binaen inşa edilecektir. Sakarya’ya değer katacak, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak, dünyada adaletin hâkim kılınmasına vesile olacak gençlerimizin yetişmesini arzu ettiğimiz okulumuzun şehrimiz için, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Biz, yeryüzünde yaşanan tüm acıları yüreğinde hisseden, zulmün son bulması için sesini yükselten bir medeniyetin temsilcileriyiz. Sorumluluğumuz büyük. İşimiz çok. Daha yolun başındayız. İnşallah hep birlikte şehirlerimizin, ülkemizin kalkınması adına çok daha fazla çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Artık kötü dönemler geride kaldı

Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Türkiye’nin artık prangalarından kurtulduğunu söyledi. Üstün, “Sayın Başkanımızın da belirttiği gibi artık o kötü dönemler geride kaldı. Türkiye’miz artık demokratik özgür bir ülke. Ülkemizin bu güzel noktalara ulaşmasında İmam Hatip Liselerinin emeği çok büyük. Sakarya’mızda çok güzel bir çalışma daha hayata geçiyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnşallah gelecek Sakarya’mız ve ülkemiz için daha da güzel olacak. ” şeklinde konuştu.

Bu okulla gurur duyacağız

Temel atma töreninde son konuşmayı yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Allah’a şükrediyorum, hamd ediyorum. Bir İHL mezunu olarak hangi aşamalardan geçtik, çok iyi biliyorum. Bugün böyle güzel irfan yuvasının temelini atma noktasına geldik. Şehrimizde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda eğitim yuvalarını arttırma noktasında gayret ve çabalarımız devam ediyor. Bu arazinin tahsisi, projesi, maliyeti gibi tüm çalışmalarda birlikte ortak çalışmaya imza attığımız Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu irfan yuvası içinde ilelebet Kuran okunan ama aynı zamanda kültür, sanat, spor merkezi gibi gençlerimizin eğitimine tahsis edilecek okulla inşallah hepimiz gurur duyacağız. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu güzel hizmetler inşallah devam edecek. İftihar edeceğimiz nesiller yetişecek. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dualarla temel atıldı

İmam Hatip Lisesi Eski Müdürü Yahya Kutluoğlu’nun ettiği dua sonrası protokol hep birlikte Örnek Proje İmam Hatip Lisesi’nin temelini attı. Daha sonra İmam Hatip Lisesi mezunlar buluşması için okul bahçesine geçildi. Başkan Toçoğlu eski dostları ile hasret giderdi, vatandaşlarla birlikte yemek yedi.