Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Libya El Merc Belediyesi arasında başlatılan kardeş şehir çalışmaları kapsamında, Libya’dan gelen heyete Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da yer aldığı inceleme gezisine, Libya El Merc Belediye Başkanı Hasan Ahmet Salih’in yanı sıra Libyalı akademisyen, konut ve kamu sektörü temsilcileri, belediye yerel planlama ve proje yöneticileri, belediye üyeleri ile ulaşım ve iletişim sektörü temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Heyet, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarını ziyaret etti.

El Merc Heyeti’ne tanıtım gezisi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı ziyareti kapsamında, Trafik Kontrol Merkezi’nde incelemelerde bulunan Libya heyetine, şehir trafik akışının kontrolü ve sinyalizasyon kontrol sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi. Ziyaretin devamında Yorgalar Mezarlığı’nda incelemelerde bulunan misafir heyet, Mezarlıklar Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından; defin işlemleri hakkında bilgilendirildi. El Merc Belediye Başkanı Hasan Ahmet Salih, verilen mezarlık hizmetlerinin çok anlamlığı olduğunu belirterek, “Biz, yalnızca mezar kazım hizmetini veriyoruz. Burada verilen hizmet çok daha kapsamlı. Büyükşehir Belediyesi’ni bu anlamlı hizmetinden dolayı kutluyorum” dedi.

Planlı ve kararlı hizmet

Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat hayatına yönelik gerçekleştirilen projelerin de tanıtıldığı gezi kapsamında, Ofis Sanat Merkezi ve Sakarya Sanat Galerisi de ziyaret edildi. Kısa süre içerisinde açılış gerçekleştirilecek Klasik Müzik Konser Salonu’nu da ziyaret eden heyete, Kent Orkestrası tarafından kısa bir konser verildi. Ardından, Kent Park’ta da incelemelerde bulunan Libya heyeti, daha sonra İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kent planlaması ve yeni projeler ile ilgili bilgilendirilen heyet, planlı ve kararlı hizmet anlayışından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti. Libya heyeti, gerçekleştirilen program kapsamında son olarak Serdivan Belediyesi’ni ziyaret etti.