Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehir içi raylı sistem projesi 1’inci etabı kapsamında Kentpark, 32evler, Terminal ve Arifiye Bahçelievler’de yapılacak 4 yeni ara istasyon için 29 Ağustos Çarşamba günü ihaleye çıkıyor. İhale, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda saat 10.30’da gerçekleştirilecek.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi raylı sistem projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Daha önce imzalanan protokole göre TCDD Genel Müdürlüğü’nden tren setlerini alan Büyükşehir Belediyesi şimdi de şehir içi raylı sistemde yapılacak 4 yeni ara istasyon için 29 Ağustos Çarşamba günü saat 10.30’da ihaleye çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 30 Temmuz 2012 tarihinde yapılan şehir içi raylı sistem projesi 1’inci etap çalışmaları kapsamında yapılacak 4 yeni ara istasyonun yapım işi ihalesinin ilkinin, verilen teklifin yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle iptal olduğu ve ihalenin yeniden gerçekleştirileceği belirtildi.
 
Kentpark, 32evler, Terminal, Arifiye
 
İstasyonların ihalesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’ uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak. İhale, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda saat 10.30’da gerçekleştirilecek. 80 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde döşemesi granit olan betonarme platform oluşturularak yapılacak istasyonlar, Kentpark, 32evler, Terminal ve Arifiye Bahçelievler’de olacak.