Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye
Başkanı Zeki Toçoğlu, “Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm konusunda bizden duymadığı
açıklamaya itibar etmesinler. Kentsel dönüşüm alanında yoğun çalışmalarda bulunmak amacıyla


Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’nü kuruyoruz. Orta hasarlı ve binası risk taşıyan bina
sahipleri için yapılacak 466 konut için TOKİ ile anlaştık. Detaylar üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. İlave maddelerle 40 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında Başkan Zeki Toçoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden gündem dışı konuşma yaptı. Ulaşım ve kentsel dönüşüm konusunda Ökden’in sorularını cevaplayan Başkan Zeki Toçoğlu, “13 yıl evvel yapılmış ve bozulmuş yolları şehre yakışır hale getiriyor, şehrimizi daha da güzelleştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Şehrimizi güzelleştirmek için herkes üzerine düşeni en güzel şekilde yapmalıdır. Şehir merkezinde 
tabelalardan oluşan görüntü kirliliğini de yasanın verdiği yetkiyle son vermek için çalışacağız” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü Kuruluyor

Kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm konusunda bizden duymadığı açıklamaya itibar etmesinler. Vatandaşımızın risk altındaki binası varsa bireysel yenilemeler için bakanlık belediyeler eliyle kira yardımı yapıyor. Kredi çekerse kredi faizini karşılıyor. Bütün bunlar önemli ve güzel çalışmalar. Orta hasarlı binalar konusunda epey mesafe aldık. İlçe belediyelerimiz de orta hasarlı binalar konusunda sıkı çalışıyor, raporları bize geliyor.


Belediye olarak vatandaşlarımızın tabutluklarda oturmaması için gerekli fedakârlıkları yapıyoruz. Orta 
hasarlı ve binası risk taşıyan bina sahipleri için yapılacak 466 konut için TOKİ ile anlaştık. Detaylar üzerinde çalışıyoruz, yakında detayları açıklayacağız. Bu şehirde 10 yıldır kat sınırlaması var ve yönetmeliklere uygun çalışma yapılıyor. Son olarak donanımlı arkadaşlarla kentsel dönüşüm alanında yoğun çalışmalarda bulunmak amacıyla Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’nü kuruyoruz” şeklinde
konuştu.

2013 yılı performans planı oylandı

Meclis Gündemi’nde ilk 20 madde içerisinde 1, 2, 5 ve 6. maddeler oy çokluğu ile kalan 14 madde oy birliği ile kabul edildi. 10 madde imar ve bayındırlık komisyonuna, 2 madde plan ve bütçe komisyonuna, 1 madde ise hukuk komisyonuna havale edildi. Gündemin 33. maddesine istinaden Alandüzü’nde orman içi dinlenme yeri oluşturulması, 38. maddesinde Amatör Spor Evi’nin ASKF’ye tahsisi ve gündemin 39. maddesinde Tunus Tataouine Belediyesi ile kardeş şehir çalışmalarının başlatılması için belediye başkanına ve encümene yetki verildi. Meclis gündeminde ayrıca 2013 yılı performans planı oylandı. MHP grubunun ret oyu verdiği plan oy çokluğu ile kabul edildi.

Eğitim kampusüne MHP’den ret

Mecliste ayrıca eski valilik binasının bulunduğu ve hazineye ait ticari alanın eğitim alanına
dönüştürülmesi konusu da gündeme geldi. Başkan Toçoğlu daha önce kamuoyun da açıklandığı üzere mevcut ticari alanın eğitim kampusüne dönüştürülerek imam hatip lisesinin buraya yapılacağını belirtti.İmam hatip lisesinin yapılacağı alanın eğitim alanına dönüştürülmesi konusunda MHP ret oyu verirken AK Partili üyeler kabul oyu verdi. Madde oyçokluğu ile kabul edildi. Meclis Toplantısı’nda son olarak SASKİ Genel Kurulu yapıldı. Bir sonraki meclis toplantısı 12 Kasım’da gerçekleştirilecek.