Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Zeki Toçoğlu başkanlığında toplandı. Meclis Toplantısı’nda 25 madde görüşülerek karara bağlandı. 

9 ilave maddenin eklenmesiyle 25 maddeden oluşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı meclis gündeminde, 3 madde komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilirken, 12 madde imar ve bayındırlık komisyonuna, 4 madde plan bütçe komisyonuna, 1’er madde ise hukuk ve ulaşım, hukuk, ulaşım ve plan bütçe komisyonlarına havale edildi. Akyazı ve Hendek ilçelerinde parkomat uygulamasını içeren Meclis Gündemi’nin 24. maddesi ve Büyükşehir Belediyesi sözleşmeli personel ücretlerinin görüşülmesine ilişkin Meclis Gündemi’nin 25. maddesi kabul edildi. 

Belediyeler ve Amatör Spor Kulüplerine Otobüs
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın, hizmet dışına çıkarılacak toplu taşımada kullanılan eski model otobüslerin bakım ve onarımları yapıldıktan sonra talep edilen Köy Tüzel Kişiliklerine, İlçe Belediyelerine veya Amatör Spor Kulüplerine ücreti mukabilinde verilmesi için Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesini içeren Meclis Gündeminin 16. maddesi kabul edildi. 

Bir sonraki Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, 8 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek.