Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve katılımın ücretsiz olduğu Doğa Yürüyüşleri (Trekking) yeniden başlıyor. Doğa Yürüyüşleri’ne ilk kayıtlar 01 Ekim Pazartesi günü alınacak. Pazar günleri gerçekleşecek olan ve 5 yeni parkurun daha eklendiği Doğa Yürüyüşleri toplam 8 hafta sürecek.
 
5 yeni parkur daha

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşleri yeniden başlıyor. Doğaseverler 8 hafta boyunca hem spor yapacak hem de 5 yeni parkurla beraber Sakarya'nın doğal güzelliklerini keşfedecek. 25 Ekim 2009 tarihinden itibaren devam eden Doğa Yürüyüşleri’nin 62.si, 07 Ekim 2012’de düzenlenecek olan yürüyüşle başlayacak. Doğa yürüyüşleri bu dönem; Taraklı Orman Gözetleme Kulesi, Öküz Ovası Yaylası, Kaymakam Suyu Yaylası, Keremali Çamlıca Gölü, Menekşe Solak, Kılavuzlar Yaylası-Sultan Pınarı Yaylası, Kıran Yurt Yaylası ve Sülüklü Göl de gerçekleştirilecek.
 
İlk Kayıt 1 Ekim

Her parkurun kayıtları ilgili haftanın içerisinde yapılacak. Yürüyüşler için ilk kayıtlar 01 Ekim Pazartesi günü alınacak. Yürüyüşe katılmak isteyenler kayıtlarını internet aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal web sitesi www.sakarya.bel.tr adresinden yapacaklar. Kayıtlar, ilgili hafta içerisinde Pazartesi günü saat: 08.30’da başlayacak, Perşembe günü saat 17.30’da sona erecek. Doğa Yürüyüşlerine katılmak isteyenlerin kurumsal web sitesi www.sakarya.bel.tr adresinden yapılan kayıt sonucunda mail adreslerine gönderilen risklerin kabul ve onay belgesini imzalayarak ilgili hafta içerisinde Perşembe günü saat 17.30’a kadar Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekiyor. Otobüsler Pazar günleri saat: 08.30’da Kent Meydanı’ndan hareket edecek. Doğa yürüyüşleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün 241 20 02 - 241 20 90 no’lu telefonlarını arayabilirler.
 
Doğa Yürüyüşleri Programı ise şöyle:
 
2012 SONBAHAR DÖNEMİ DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ PARKUR BİLGİLERİ

PAZAR

SIRA NO

TARİH

PARKUR

PARKUR UZUNLUĞU

BAĞLI BULUNDUĞU İLÇE



1



07.10.2012



Taraklı Orman Gözetleme



12 Km – 15 Km



Taraklı45 Km +45 Km



2



14.10.2012



Öküz Ovası Yaylası



18 Km



Hendek  60 Km + 60 Km



3



21.10.2012



Kaymakam Suyu Yaylası



14 Km - 17 Km



Pamukova 65 Km + 65 Km



4



04.11.2012



Kerem Ali Çamlıca Gölü



18 Km



Akyazı 45 Km + 45 Km



5



11.11.2012



Menekşe Solak



16 km



Geyve 28 Km + 28 Km



6



18.11.2012



Kılavuzlar Yaylası-Sultan Pınarı Yaylası



18 Km



Taraklı  70Km + 70 Km



7



25.11.2012



Kıran Yurt Yaylası



11 Km



Pamukova  58Km + 58 Km



8



02.12.2012



Sülüklü Göl



15 Km – 18 Km
 


Akyazı  
 
Trekking nedir?

Trekking, doğada yapılan yürüyüşlere genel olarak verilen isimdir. Trekking, doğada bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, genelde hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir.

Trekking özel bir yetenek gerektirmez. Yediden yetmişe sağlıklı olan herkes yapabilir. Genelde temiz hava almak, spor yapmak, sağlığımızı korumak, fotoğraflamak, keşfetmek, anlamaya çalışmak, doğa ile iç içe yaşamayı öğrenmek gibi türlü sebeplerle doğada yürüyüşler yaparız. Trekking ya da doğa yürüyüşleri insana doğayı ve kendini keşfettiren, tanıtan ve öğreten bir eğiticidir. Doğa yürüyüşleri işte bu ihtiyaçlarımızı karşılamak için en güzel adımları sağlar bize.

Bugün Trekking, şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin, hafta sonu günübirlik şehre yakın parkurlarda profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirdikleri bir spor durumundadır. İnsanın sağlığını korumak, kendine olan güvenini kaybetmemek, doğaya olan sevgisini artırmak için uzun seneler zevkle yapacağı yegâne spordur. Araştırmalar düzenli, tempolu ve devamlı bir yürüyüş yaşantısının önce fizyolojik ve akabinde psikolojik değerinin olduğunu kesin olarak göstermektedir.

- Doğa Yürüyüşleri, 18 yaşını tamamlamış, sağlık problemi olmayan (tansiyon, kalp, ortopedik sorun) ve halka açık olan bir etkinliktir.


- Kumanya (sandwich, limonata, su) Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecektir.
- Seçilecek parkurlar, teknik bilgiler (km olarak uzunluğu, yükseklik, kapalı alan) açısından değerlendirilerek kayıt yaptırılması tavsiye edilir.

- Yürüyüşler esnasında katılımcı grubun kondisyon ve fiziksel durumuna, meteorolojik şartlara göre parkur uzunluğunun belirlenmesi ve güzergah değişikliğinin yapılması doğa yürüyüşü rehberlerinin inisiyatifindedir.

- Meteorolojik şartlara göre parkur sıralamalarında ve parkurlarda değişiklik yapılabilir.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Doğa Yürüyüşlerine,

- Katılım ücretsizdir.


- 18 yaşını tamamlamış, sağlık problemi olmayan (tansiyon, kalp, ortopedik sorun) tüm halkımıza açık bir etkinliktir.


- Seçeceğiniz parkurların teknik bilgilerini (km olarak uzunluğu, yükseklik, kapalı alan) açısından değerlendirerek kayıt yaptırınız.


- Yürüyüşler esnasında katılımcı grubun kondisyon ve fiziksel durumuna, meteorolojik şartlara göre parkur uzunluğunun belirlenmesi ve güzergah değişikliğinin yapılması Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün inisiyatifindedir.
- Meteorolojik şartlara göre parkur sıralamalarında ve parkurlarda değişiklik yapılabilir. 
 
Katılımcılar için gerekli malzemeler

- Bileği saran altı tırtıklı bot

- Yedek t-shirt, yedek atlet

- Hava koşullarına göre, su ve soğuk geçirmeyen dış katman giysisi (Yağmurluk, Polar v.s),

- Yedek Ayakkabı, -Yedek çorap,

- Yedek su, şekerleme,

- Tüm malzemeler için sırt çantası. 

Not: Yukarıdaki malzemeleri mutlaka yanınızda bulundurunuz!