Sakarya’da bir ilk daha; Bacalar artık tütmeyecek
 
Sakarya’da ilk kez 24 odalı Kuter Apart Yurt’ta uyguladığı Rinnai’yı (dış ortamda baca olmadan çalışabilen doğalgaz cihazı) AGDAŞ yetkilisi tarafından Gaz tesisat kontrolleri yapıldıktan sonra devreye aldı.
 
Baca olmadan çalışıyor, kazan dairesi için de masraf yok
Japonya’da 80 yıl önce kurulan Rinnai firması tarafından kendi adıyla piyasaya çıkarılan Türkiye pazarına da 2009 yılında Varol Grup bünyesinde girilen Rinnai’yı (dış ortamda baca olmadan çalışabilen doğalgaz cihazı); ilklerin şehri olan Sakarya’da da ilk defa Bilgen Doğalgaz tarafından 24 odalı Kuter Apart Yurt’ta uygulandı. Sistem AGDAŞ Karar Destek Firması Sakarya Şube Müdürü Haluk İşcan tarafından gaz tesisat kontrolleri yapıldıktan sonra devreye alındı. Cihaz hakkında bilgi veren Bilgen Doğalgaz Firma Yetkilisi Mehmet Bilgen; Dış ortamda baca olmadan çalışabilen cihaz olan Rinnai’nin, kazan dairesi alanına ihtiyaç duymayarak, kazan dairesi için doğacak masrafları da ortadan kaldırdığını söyledi. Bilgen Rinnai’nin; verimliliği kolay montajı ve özellikleri sayesinde tercih edilecek ve kısa surede yaygınlaşacak bir sistem olduğunu vurguladı.
 
Cihaz hakkında detaylı bilgi
Rinnai klasik sistemlerden farklı olarak ağır iş koşulları göz önüne  alınarak tasarlanmıştır. Uzun çalışma saatleri , dış ortamda çalışma gibi faktörler performans kaybı ve deformasyon yaratmaz.  -20 , +50 dış ortam sıcaklıklarında çalışabilir. Dış ortamda baca olmadan çalışabilen cihazlardır. Kazan dairesi alanına ihtiyaç duymaz ve kazan dairesi için doğacak masrafları ortadan kaldırır.  Kompakt  bir tasarıma sahip olduğu için  yer kaplamaz. Hafifliği sayesinde binalarda yük oluşturmaz. Yüksek kapasiteli mekanlarda kasket sistemi ile dar alanlarda yüksek kapasitelere ulaşabilir. 1.500,000 kcal/h kapasiteye kadar  oteller, hastaneler, öğrenci yurtları, fabrikalar, konutlar, yemekhaneler, ısıtma ve sıcak suyun ihtiyaç duyulduğu her yerde kullanılır. Doğalgaz LPG ve LNC yakıtlarına elektronik olarak geçebilme özelliğine sahiptir. Minimum doğalgaz sarfiyatı ile beş yıldızlı enerji verimliliği sağlar. Yoğuşmalı modelleri ile %107’ye varan verimliliklere ulaşılabilir. Gelişmiş otomasyon kasket kontrolü ile uzaktan kumanda ve programlanabilme özellikleriyle akıllı bina sistemlerine entegre edilebilir. Güneş enerji sistemlerine entegre edilerek çok daha çevreci bir sistem oluşturulabilir.