Katlı Pazar bölgesine çözüm olacak proje başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yağışlarda meydana gelen su baskınlarını önlemek için 10 milyon TL’lik yağmursuyu yatırımı yaptı. İşlemlerin başlangıcını yapan Başkan Ekrem Yüce, “İklim değişikliği ve buna bağlı tabiat olaylarının gündemde yer aldığı dönemde başlattığımız bu proje, su baskını ve doğal olayların önlenmesi için önemli bir adımdır, hayırlı olsun” dedi. Bu çalışma yağışlarda özellikle Katlı Pazar ve çevresinde istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasını önleyecek.

Sakarya’da 10 Milyon TL’lik altyapı yatırımını Başkan Yüce başlattı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin alt yapısını yenilemeye ve güçlendirmeye devam ediyor.  Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) son olarak vatandaşların yoğun olarak kullandığı, en kalabalık noktalardan olan Katlı Pazar bölgesi, Dr. Nuri Bayar, Kudüs, İtfaiye ve Bosna Caddesi’nde yağışlarda yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için bir yenileme çalışmasına başladı. Ekipler, belirtilen bölgelerde suyun deşarjını sağlamak için toplamda 3 bin 500 metrelik bir yağmursuyu hattı imalatı yapacak. İklim değişikliğini ve bağlı olarak gelişen tabiat olaylarını öngörerek kente yeni bir altyapı planı çizen SASKİ’nin proje açılışını Başkan Ekrem Yüce gerçekleştirdi. Törene ayrıca ilçe belediye başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Adapazarı Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan ve Büyükşehir bürokratları katıldı. Yüce, yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukları için 10 milyon TL’lik bir yatırımla kent merkezinde önemli bir adım attıklarını ifade etti.

Sakarya’da 10 Milyon TL’lik altyapı yatırımını Başkan Yüce başlattı

Şehir merkezindeki sorun önlenecek

Projenin kent merkezindeki yaşanabilecek olumsuzlukları önleyeceğini belirten Başkan Yüce, “Hepinizi en kalbi duygularımla, saygıyla selamlıyorum. Şehrimizin yıllardır kangren haline gelmiş bir sorunu olan Katlı Pazar bölgesi, Çark Caddesi Bölgesi, Kudüs Caddesini etkileyen Yağmursuyu hattı imalatı açılış törenine hoş geldiniz. İklim değişikliği ve buna bağlı tabiat olaylarının gündemde yer aldığı bu dönemlerde gerçekleştirdiğimiz bu yeni yağmursuyu projemiz hayırlı olsun. Bu proje, su baskını ve doğal olayların önlenmesi için önemli bir adımdır. Su hayattır. İnsanlık için hayati öneme sahip suyun sınırsız bir kaynak olmadığı gerçeğini asla unutmamalıyız. Kullanılabilir temiz su kaynaklarına olan ihtiyaç giderek çoğalırken, dünyaya düşen yağış miktarı yine aynıdır, değişmemiştir. Ayrıca, hızlı tüketim ve kirliliğin etkisiyle kullanılabilir temiz su kaynakları hızla azalmaktadır” dedi.

Sakarya’da 10 Milyon TL’lik altyapı yatırımını Başkan Yüce başlattı

“Su kaynaklarının kullanımı çok önemli”

Sakarya’da 10 Milyon TL’lik altyapı yatırımını Başkan Yüce başlattı

Başkan Yüce, su varlıklarının en verimli şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Gıdanın kaynağı olan ve Sakarya şehrimizin de ekonomisine katkı sağlayan tarım sektörü, suyumuzun %70’ten fazlasını tüketmektedir. Kuraklıktan en çok tarımın etkilenmesi de gıda güvenliğimizi tehdit ederek hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisini olumsuz etkileyecektir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, Türkiye su zengini bir ülke değildir. Yıllık ortalama yağış miktarımız da dünya ortalamasının altındadır. İklim değişikliği senaryolarında ülkemizde yüzde 5 ile yüzde 20, yaz yağışlarının da yüzde 10 ile yüzde 40 arasında azalabileceği öngörülmektedir. Bu zaten çok zengin olmadığımız kullanılabilir su potansiyelimizin ilerleyen zamanlarda daha da azalacağını göstermektedir” diye konuştu.

Sakarya’da 10 Milyon TL’lik altyapı yatırımını Başkan Yüce başlattı

“Şehrimize hayırlı olsun”

"Bu çalışmaları kentin geleceğe güvenle bakabilmesi için başlattıklarını söyleyen Yüce, “Su kaynaklarımızı tükenme sınırına ulaşmadan korumak, verimli kullanmak ve doğru yöneltmek artık tercih olmaktan çıkıp zorunluluk haline gelmiştir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak suyumuzun, yani geleceğimizin parmaklarımızın arasından akıp gitmesine izin vermemek için tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Bu tedbirler kapsamında gerçekleştirdiğimiz yağmursuyu altyapı projemizin toplam maliyeti 10 Milyon TL’dir. Adapazarı ilçesi Kudüs Caddesi, Saray Bosna Caddesi, İtfaiye Caddesi ve Dr. Nuri Bayar Caddesi ile Katlı Pazar Yeri çevresinde yapacağımız 3 bin 500 metre uzunluğundaki yağmursuyu hattı imalatını siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yaptığımız projelerle vakitlice adımlar atarak geleceğimize daha bir güvenle bakmayı amaçladığımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Sakarya’da 10 Milyon TL’lik altyapı yatırımını Başkan Yüce başlattı