BASIN BİLDİRİSİ

   Başkanlığımızca geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası’nın yirmidördüncüsü bu yıl,  25 Şubat 2013- 03 Mart 2013  tarihleri arasında kutlanacaktır. 

Vergi Haftası kutlamalarında verginin, ülkenin kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amaçlanmaktadır.
                     
Devletin millet ve ülkeye karşı yerine getirmeye mecbur olduğu görevlerini yapabilmesi için toplumsal refahın arttırılmasına destek sağlamak üzere yeterli geliri adalet,  tarafsızlık,  verimlilik ilkeleri çerçevesinde toplamak ve uyumun arttırılmasına katkıda bulunmak, vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla vergi haftası kutlanmaktadır.     
 
Vergi Haftası kutlamaları 25 Şubat Pazartesi Günü Saat:09:00’da Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak, Saat:09:30’da Başkanlığımıza bağlı birimler ziyaret edilecektir. Saat 10:30’da Sayın Valimiz, Saat:15:00’da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaret edilecektir. Saat 19:00’da çalışan personelimize yönelik olarak düzenlenen sosyal etkinlikler çerçevesinde konser izlenecektir.
                        
26 Şubat Salı Günü Saat 10:00’da Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, Saat 12:00’da Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Saat:14:00’da Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı ziyaret edilecektir.
27 Şubat Çarşamba Günü Saat:10:00’da Adapazarı Ticaret Borsası ziyaret edilecek,  Saat:10:00’da ve Saat:11:00’da iki ilkokuldan davet edilen öğrencilere Başkanlığımız hizmet binası ve Gümrükönü Vergi Dairesinin tanıtımı yapılacaktır. Saat 14:00’da iki ortaokul öğrencilerine vergi konusunda bilgilendirme amaçlı konferans verilecektir. 
28 Şubat Perşembe Günü Saat:13:30’da, 14:30’da ve 15:30’da üç ortaokuldan davet edilen öğrencilere Başkanlığımız hizmet binası ve Gümrükönü Vergi Dairesinin tanıtımı yapılacaktır. Saat 14:00’da 1 ilkokul ve 1 ortaokul olmak üzere 2 okulda öğrencilere vergi konusunda bilgilendirme amaçlı konferans verilecektir. 
01 Mart Cuma Günü Saat:10:00’da Prof. Dr. Tansu ÇİLLER Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine “Vergi” konulu seminer verilecektir.
27, 28 Şubat ve 01 Mart tarihlerinde Çarşamba, Perşembe ve Cuma Günleri ilimiz merkezinde vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükellefler işyerlerinde ziyaret edilecektir.  
                        
28 Şubat Perşembe günü saat:19:00’da  ilk beş sırada yer alan Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerine yönelik olarak Elmas Grand İnn Otelde düzenlenecek yemekli toplantıda vergi rekortmenlerine ve İlimizde lise ve dengi okullar arasında “vergi” konusunun işleneceği kompozisyon yarışmasında ilk üç dereceye giren öğrencilere  hediye kitleri  verilecektir. 

03 Mart Pazar günü Saat:13:30’da Sakaryaspor-Fethiyespor Futbol Müsabakasında sporcular vergi sloganlarının yer aldığı branda afişle sahaya çıkacaklardır.
                        
04 Mart Pazartesi günü saat 12:00’da çalışan personelimize yönelik sosyal etkinlikler çerçevesinde Başkanlık  personeli arasında masa tenisi müsabakası yapılacaktır.

05 Mart Salı günü saat 12:00’da Vergi Dairesi Başkanlığı hizmet binası bahçesine fidan dikilecektir.

06 Mart Çarşamba günü saat 17:00’da Personele yönelik kokteyl ve kişisel gelişim semineri düzenlenecektir.
                                  
Duyurulur. 25/02/2013            
                                        Recep ALP
                                                                                                            Sakarya Vergi Dairesi Başkanı