Sakarya Valisi Büyük’ten Yaşlılar Günü Mesajı

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Geçmiş yılların birikimi ve tecrübesiyle bizlere yol gösteren, sonsuz sevgi ve sabırla bizleri yetiştiren yaşlılarımızı, acıma duygusuyla değil, bilgisi, deneyimi olan, bize tecrübeleri ile kılavuzluk edecek kişiler olarak görmeli ve ona göre saygıda kusur etmemeliyiz.
Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Onların toplum ile bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak, ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş bu insanlara şükran ifadesi olacaktır.

Devletimiz yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha iyi bir hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına Devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle, hayırsever vatandaşlarımız ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman desteğine ihtiyacımız vardır.

Bu duygularla bütün değerli büyüklerimizin “Yaşlılar Günü”nü kutluyor, kendilerine sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  
                                                                                                                                                             Mustafa BÜYÜK                                                                                                                                                        SAKARYA  VALİSİ