Değerli Sakaryalılar;

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı olduğu gibi, Milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. İstiklal Savaşının, Aziz Milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığın sağlanması ile birlikte milli egemenliğe dayanan evrensel değerleri benimsemiş, modern bir devletin kurulması olmuştur.
Sevgili Gençler;


Atatürk, inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı günü, siz gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız Devlet ve Millet olarak en önemli amacımızdır. Başarı için en önemli kriter şüphesiz, kendinize güvenmeniz ve çok çalışmanızdır. Bununla birlikte, kendinizi sınırlamadan daima büyük düşünmelisiniz. Yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız. İçinde bulunduğumuz dünyanın gittiği istikameti doğru anlayabilmek için, bilgiyi aramalı, araştırmalı ve daha çok okumalısınız. 19 Mayıs aynı zamanda bir spor bayramıdır. Spor, sağlıklı bir bünye, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve boş vakitleri değerlendirme açısından hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca; günümüzde büyük bir sektör haline gelen spor, ülkeler arasındaki rekabette de önemli bir faktördür. Uluslararası müsabakalarda Bayrağımızı birinci olarak göndere çektiren ve Ülkemizin adını bütün dünyaya duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır.


Bu duygu ve düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızın, Sevgili Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor. Başta Büyük Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı’nın bütün kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.