8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Değerli Sakaryalılar, Saygıdeğer Hanımefendiler;

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 1977 yılında alınan bir kararla 8 Mart tarihinin “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi noktasında bugünün önemi büyüktür.

Ülkemizin ileri ve gelişmiş toplumlar düzeyine çıkabilmesinin önceliklerinden birisi, hiç kuşkusuz toplumsal, siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda kadın ve erkeğin aldıkları sorumlulukların ve kazandıkları kimliklerin eşitliğe dayanarak oluşmasıdır. Böyle toplumlarda ailenin bütünlüğü, çocukların sağlıklı eğitilmesi, toplumsal bağların güçlü olması, sorunların diyalogla çözülmesi ancak kadın ve erkeğin hayatı birlikte omuzlamaları ile mümkün olacaktır. Bu konuda toplumun her kesimine önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Son dönemlerde kız çocuklarımızdan her yaştaki kadınlarımıza karşı ayrımcılık, dışlama, şiddet ve tüm hak ihlalleri karşısında, ülkemizde ve ilimizde güçlü bir kamuoyu oluşmuştur. Sivil toplum kuruluşlarını, basın ve yayın organlarının, toplumun her kesiminin kadın hakları konusunda katkılarını sürdüreceklerine ve daha duyarlı olacaklarına inanıyorum. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde, devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduğunu bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta kadın kuruluşları olmak üzere, İlimizde kadın hakları konusunda çalışan ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunar, bütün kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü” nü kutlarım.

Mustafa BÜYÜK Vali