İsmail Yolcu ve Yusuf Türkhan’a Altınokta Körler Derneği’nden Büyük Onur
Engelliye Hizmet Hakk’a Hizmettir

Sakarya Altınokta Körler Derneği, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu’yu yılın “En duyarlı Ulaşım Dairesi Başkanı”, Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan’ı ise yılın “En Değerli Zabıta Dairesi Başkanı” seçti. Altınokta Körler Derneği Başkanı Aşkın Şentürk, “Engellilere hizmet Hakk’a hizmettir. Engellilere değer veren ve bizlere her konuda yardımcı olan daire başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

En Değerli Şoför 

Sakarya Altınokta Körler Derneği 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü sebebiyle düzenlediği anketler sonucunda birinci olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu’yu yılın “En duyarlı Ulaşım Dairesi Başkanı”, Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan’ı ise yılın “En Değerli Zabıta Dairesi Başkanı” seçti. Sakarya Altınokta Körler Derneği ve Görme Engelliler Kulüp Başkanı Aşkın Şentürk gerçekleştirdikleri değerlendirme ile ilgili, “2011 yılının 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde bir çalışma başlattık. 150 kişilik bir çalışma grubu ile bunların 50’si engelliydi, yılın en duyarlı belediye şoförünü seçmeye çalıştık. Engelliye davranış ve nezaket kuralları kriterlerinde yapılan anketler sonucunda en iyi şoför Ulaşım Dairesi’ne bağlı belediye şoförümüz Sami Saylav çıktı. Bu inşallah her sene olacak. Bizim niyetimiz diğer belediye şoförü kardeşlerimizin aynı hassasiyeti yakalamalarıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun bu konudaki hassasiyetini anlatmaya gerek yok. Hassasiyetini tüm Sakaryalılar gibi hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

En Duyarlı Ulaşım Dairesi Başkanı 

Yılın “En duyarlı Ulaşım Dairesi Başkanı” olarak İsmail Yolcu’yu seçtiklerini belirten Aşkın Şentürk, “Ulaşımda engelli kardeşlerimize kolaylıklar sağladığı için ve onlara hayata daha fazla adapte olmaları konusunda birçok yeni uygulamayı ulaşıma kazandırdığından ötürü Ulaşım Dairesi Başkanımız İsmail Yolcu’yu bu ödüle layık gördük. Artık daha rahat ve konforlu seyahat imkânı bulabiliyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

En Değerli Zabıta Dairesi Başkanı

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan’ın Altınokta Körler Derneği’ne anlatıma sığmayacak ölçüde yardımlarda bulunduğunu belirten Şentürk, “Yusuf Bey tam bir baba, bir ağabey şefkati ile bize yaklaşarak engelli kardeşlerimizin sorunlarını kendi sorunuymuş gibi sahiplenerek çalışmalar gerçekleştirdi. Bu merhamet ve duyarlılığından ötürü kendisini yılın “En duyarlı Zabıta Dairesi Başkanı” ödülüne layık gördük. Kendisine minnettarız” şeklinde konuştu. 

En Anlamlı Ödül

Sakarya Altınokta Körler Derneği ve Görme Engelliler Kulüp Başkanı Aşkın Şentürk konuşmasının son bölümünde, “Daire Başkanlarımız gelecekte torunlarına en anlamlı belgeleri gösterecekler çünkü engellilere yapılan hizmet Hakk’a yapılan hizmettir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu nezaretinde onun alt kadrosunda bulunan daire başkanlarımıza sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yaratılanı severiz Yaratan’dan Ötürü

Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu verilen ödülden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek engellilerin çok daha rahat ulaşıma kavuşmaları için gerekli olan tüm düzenlemeleri hayata geçirmek için gayret gösterdiklerinin altını çizdi. Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan ise, “Başkanımız Zeki Toçoğlu tüm alt kadrolarda engelli kardeşlerimiz için gösterilmesi gereken hassasiyeti yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyor. Biz yaratılanı Yaratan’dan ötürü severiz. Yaratılmışlara yapılan hizmet Hakk’a hizmettir. Bu hizmette benim de bir katkım olduysa bu benim için büyük bir mutluluk ve memnuniyet kaynağıdır. Körler Derneği’ndeki kardeşlerimizin değeri ölçülemeyecek olan bu plaketi bana layık görmelerinden büyük onur duydum” diye konuştu.