Sakarya Trabzonlular kültür ve dayanışma derneği geleneksel olarak düzenlediği bayramlaşma töreni bayramın ikinci günü dernek binasında gerçekleşti.
 
Sakarya Trabzonlular Derneği’nin geleneksel bayramlaşma programınadernek üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin dışında,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.
 
Bayramlaşma töreninde açılış konuşması yapan Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu  Başkanı Ahmet Tufan Demircioğlu, bayramların birlik ve beraberliğimizin korunması açısından önemine değinerek, 'Cenab-ı Allah'tan en kötü günümüzün böyle geçmesini diliyorum. Bayramlarımızın bayram gibi geçmesini diliyorum. Sakarya Trabzonlular kültür ve dayanışma derneği olarak hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum' dedi.
 
Demicioğlu “Ramazan Bayramı ailelerin bir araya gelip, etik anlamda ailenin önemini vurgulayan bir bayramdır. Ayrıca küs olanların bayram sebebiyle barışması da bir gelenektir. İnsanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı, sergilendiği, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, güçlendiği, müstesna günlerdir bayramlar” dedi.