SASKİ’nin çalışmalarını inceleyen Genel Müdür Rüstem Keleş, “SASKİ olarak gerçekleştirmiş olduğumuz yatırımlarla altyapı sorunlarını bir bir çözüme kavuşturuyoruz.

Entegre bir şekilde çalışacak olan bu yatırımlar sayesinde şehrimiz uzun yıllar altyapı noktasında sıkıntı yaşamayacak” dedi.
 
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Yenikent İçmesuyu çalışmalarını ve beş yeni arıtma tesislerinden Mahmudiye’de devam eden arıtma tesisinin inşaat çalışmalarını inceledi. Yenikent İçmesuyu çalışmasının büyük bir hızla ilerlediğini söyleyen Rüstem Keleş, “Yenikent İçmesuyu Projesi; Karaman, Camili, Korucuk, Alandüzü, Karapınar ve Evrenköy Mahalleleri İle Meşeli, Mahmudiye, Beşevler ve Kızılcıklı köylerinin içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayabilecek kapasiteye sahip. Proje kapsamında bin milimetre çapında toplamda 24 kilometre uzunluğunda hat döşeyeceğiz. Ayrıca 2 adet 5 bin metreküplük su deposu da inşa edeceğiz. 420 bin nüfus öngörerek hazırladığımız bu projeyi yılsonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
 
Arıtma Tesisleri Yükseliyor

Daha sonra Sapanca Mahmudiye Köyü’nde inşa edilen Mahmudiye İçmesuyu Arıtma Tesisleri ve içmesuyu deposundaki çalışmaları inceleyen Rüstem Keleş, “Arıtma tesislerinde çalışmalar son aşamaya geldi. Adapazarı Hızırilyas Tepesi dışında Sapanca, Hacımercan, Karapürçek, Yeşilyurt bölgelerinde inşa ettiğimiz tesisler hızla yükseliyor. Mahmudiye’de arıtma tesisinin yanında ayrıca bir de 400 metreküplük depo inşa ediyoruz. Bu deponun çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı” diye konuştu.
 
Entegre Yatırımlar

Arıtma tesisleri, hidroelektrik santrali, İsale hatları ve kanalizasyon altyapısı çalışmalarının entegre bir şekilde sürdüğünü ifade eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “SASKİ olarak entegre bir şekilde yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarını incelediğimiz yatırımlar dışında Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı’nın çalışmaları başladı. Çamyolu Kanalizasyon işi büyük bir hızla sürüyor. Çelik İsale Hattı’nda yer teslimini yaptık kısa bir süre içerisinde çalışmalara başlanacak. Hidroelektrik Santrali’nde çalışmalarımız hızla devam ediyor. SASKİ olarak bugünden geleceğin Sakarya’sını inşa etmenin gayretindeyiz. Bu yatırımlar sayesinde şehrimiz uzun yıllar altyapı noktasında bir sıkıntı yaşamayacak” ifadelerini kullandı.