15. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması Sapanca’da gerçekleşiyor. 20 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasındaki buluşma ile ilgili olarak Sapanca Doğapark’da düzenlenen basın toplantısında etkinlik ile ilgili bilgiler verildi ve ressamlar tanıtıldı.
                Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Konseyi’nin kararıyla 1997 yılından itibaren her yıl düzenlenen TÜRKSOY Ressamlar Buluşmasının 15 incisi Sapanca’da gerçekleşiyor. Uluslar arası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Sakarya Valiliği, Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, Portakal Çiçeği Uluslar arası Plastik Sanatlar Kolonisi, Doğapark ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen buluşma ile ilgili olarak Doğapark’ta düzenlenen kahvaltıda, basın mensuplarına etkinlik ile ilgili bilgiler verildi ve ressamlar tanıtıldı. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ve Portakal Çiçeği Uluslar arası Plastik Sanatlar Konolisi Genel Koordinatörü Hakan Körpi’nin katıldığı basın toplantısında; böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın onur verici bir olay olduğunu söyleyen Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, önümüzdeki yıllarda yine TÜRKSOY’un düzenlediği fotoğrafçılar buluşması ve aşıklar atışması organizasyonlarına da ev sahipliği yapmayı umduklarını belirtti.
                TÜRKSOY Genel Sekreteri Düzen Kaseinov da, Ressamlar Buluşması’nın 15 incisinde Sapanca’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve burada çok güzel ağırlandıklarını söyleyerek ”Bu buluşma TÜRKSOY’un en önemli sanat etkinlikleri arasında yer almaktadır. Organizasyona bugüne kadar Türk dünyasının dört bir yanından gelen yüz ellinin üstünde çok değerli ressam katılmıştır. Ortak kültürlerin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu tür uluslar arası organizasyonlar çok etkili ve önemlidir.” dedi.
                Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan, Hakas (Rusya), KKTC, Gagavuz Yeri, Tataristan, Kırım (Ukrayna), Afganistan, Kosova ve Makedonya'dan ressamların katıldığı 15. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması basın toplantısı sonrası hep birlikte ressamların çalışmaları incelendi.