SATSO ve SAMİB Üyeleri

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası’nın (SATSO) SAİGEP 1 Projesi kapsamında Amerika’nın Şikago Şehri’nde gerçekleşen “FABTECH 2013 Chicago”, Metal İşleme ve Kaynak Teknolojisi Fuarı’na katılan Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Derneği (SAMİB) Üyesi firmalar, burada sektörleriyle ilgili incelemelerde bulundu. 7 günlük program kapsamında çeşitli ziyaret ve iş gezilerinde bulunan SATSO ve SAMİB üyeleri, burada Amerika’nın Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız’la da bir araya geldi.

 

ABD’deki fuarda Sakarya’dan tek firma stand açtı

“FABTECH 2013 Chicago” fuarında stant açan Türkiye’nin 17, Sakarya’nın da tek firması Kar Metal’i ziyaret eden Amerika’nın Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız ile Ticaret Ateşesi Sevtap Akgüloğlu, Sakarya’dan gelip Amerika’da stand açan SATSO ve SAMİB üyesi Kar Metal firmasını ziyaret ederek, “hayırlı olsun” tebriğinde bulundu. SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar, ziyaret anısına Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız’a el sanatı ‘Cam Mozaik’ uygulamasından oluşan bir eser taktim etti.

 

SAMİB’ten Şikago Başkonsolosuna teşekkür

Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız’ın kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı övgü ile bahseden SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar, “Sayın başkonsolosumuzun bize büyük bir pazarın fırsatlarını anlatmakla bizi cesaretlendirmiştir. Burada olduğumuz sürece bize gösterdiği yakınlığından dolayı da Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız ile Ticaret Ateşesi Sevtap Akgüloğlu’a ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Bu pazardan makine sektörü daha fazla pay almalıdır

Amerika’daki fırsatları ve pazar büyüklüğünü anlatan Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız, Türkiye’nin bu pazardan hak ettiği payını yeterince alamadığını ifade ederek, “Bu pazardan makine sektörü daha fazla pay almalıdır” dedi. Türkiye’den fuara katılan tüm firmaları ve SATSO SAİGEP heyeti firmalarını kutlayarak, başarılar diledi

 

Kar Metal Sakarya’dan ABD’ye açıldı

Türkiye’den 17 makine üreticisi firmanın katıldığı ve ürünlerinin sergilendiği “FABTECH 2013 Chicago” Fuarının öneminden bahseden Kar Metal Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kar, Dünya’nın en büyük fuarlarından olan bu fuarda bulunmak firmamız için çok önemli bir acılımdır. Kar metal olarak Amerika bizim hedef pazarımızdır. Biz bu fuarda yeni imkânlar ve fırsatlar yakaladık. 2014 yılında yine Amerika’da gerçekleşecek olan (İMTS) fuarının da anlaşmasını şimdiden yaparak, katılma kararı aldık ve yerimizi ayırttık. Bu süreç içeresinde firmamız Kar Metal olarak Amarika’da depo tutup şirket kurma kararını da aldık. Böylelikle, makinalarımızı ABD’deki kullanıcılara ve bayilere daha kısa zamanda ulaşması sağlanacaktır” dedi.