İçme suyu depoları tamamlandı

SASKİ tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanan on yeni içme suyu deposunun yapımı tamamlandı. 2,6 milyon TL’ye mal olan depolar sayesinde içme suyu depolama kapasitesinin uzun yıllar Sakarya’ya yetecek şekilde planlandığını söyleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yeni içme suyu depolarıyla su kalitesini ve depolama kapasitesini maksimum seviyeye çıkardık. Yeni arıtma tesislerinin devreye alınmasıyla yeni depolar da devreye girecek” dedi.

Entegre Altyapı Tamamlanıyor

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Sakarya’da entegre altyapı sistemini inşa etmek için gerçekleştirdiği yatırımları sürdürüyor. 6 Yeni arıtma tesisini Sakarya’ya kazandıran SASKİ, bir yandan isale hatları, depolar inşa ederken diğer yandan hidroelektrik santralleri ve barajlar inşa ediyor.

Sakarya’nın 100 yıllık içme suyu ve altyapı geleceğini garanti altına almak için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Rüstem Keleş, “Altı yeni arıtma tesisimizi çok kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Bu arıtma tesislerimizle entegre bir şekilde çalışacak olan 10 depoyu ise tamamladık. Birkaç ay içerisinde devreye alacağımız yeni isale hatlarının da tamamlanmasıyla Sakarya’da entegre bir altyapının büyük bir kısmını inşa etmiş olacağız” diye konuştu.

Şehrin Tamamına Birinci Sınıf Su

Yenikent ve Kaynarca İsale Hatlarının yılsonunda hizmete gireceğini söyleyen Rüstem Keleş, “Çelik, Arifiye-Çaybaşı ve Yeşilyurt İsale Hatlarında ise çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu hatların da ilerleyen süreçte tamamlanmasıyla şehrin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına tüm bölgelerine birinci sınıf içme suyu ulaştırmış olacağız” şeklinde konuştu.

2,6 Milyon TL’lik Yatırım

On yeni depo hakkında teknik bilgiler veren Rüstem Keleş, “Depolar, Serdivan Kemalpaşa, Sapanca Dibektaş, Geyve Örencik, Hendek Yeşilyurt, Sapanca Hacımercan, Karapürçek, Muradiye, Mahmudiye, Esentepe ve Kurtköy’de inşa edildi. Depoların maliyeti 2,6 milyon TL. Sapanca, Karapürçek, Serdivan, Hendek ve Geyve ilçelerinde inşa ettiğimiz depolar, bölgelerin ihtiyaçlarına ve 100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre farklı hacimlerde projelendirildi. Kapasiteleri 50 metreküpten hacimden 2 bin metreküpe kadar değişiyor. Depoların tamamı yeni arıtma tesisleriyle entegre çalışacak. Arıtma tesislerinin hizmete girmesiyle yeni depolarda devreye girecek. 100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre
inşa ettiğimiz bu depolar sayesinde Sakarya’ya uzun yıllar daha sağlıklı ve bol içme suyunu temin etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.