Bağdagül Sanatevi’nin
 
Laleleri yazıyla buluştu
 
Bağdagül Sanatevi’nin (Bağdagül Kadriye Atan) 10. Sanat Yılı kapsamında “Laleler Yazıyla Buluştu” konulu Ebru Sergisi AKM Kültür Merkezi Salonu’nda açıldı. Sergi sonrasında, Mutasavvıf & Yazar Cemalnur Sargut; “Kadın ve Tasavvuf” konulu konferans verdi.
 
Sergi AKM’de sergileniyor
 
Sakarya’da sanat özellikle “Ebru” diyince akla gelen ilk isim olan ve sanatında 10’uncu yılı kutlayan Kurucu Bağdagül Kadriye Atan’ın eğitmenliğini yaptığı Bağdagül Sanatevi; 10. Sanat Yılı kapsamında; “Laleler Yazıyla Buluştu” konulu Ebru Sergisi’ni AKM Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açtı. Sergi 10 gün daha açık kalacak.
 
Sanatseverler buluştu
 
Sakarya’nın girişimci ve iş kadınlarından Elif Kösemusul, Fahriye Özbay, Sabriye Avar ve Yasemin Pamukçuoğlu ile Karigrafi Sanatçısı Metin Paçarız’ın eserlerinin yer aldığı serginin açılışına; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.
 
Son 3 yılını bizimle harcadı
10 yıl önce kurulan Bağdagül Sanatevi’nin katlanarak büyüyen bir öğrenci kitlesine sahip olduğunu ifade eden Bağdagül Kadriye Atan; “Bugün eserlerinin yer aldığı sergideki kadınlarımız, son 3 yılını bizimle harcayan sanatçı olma yoluna adım atmıştır. Böyle bir sergiye açmaktan çok mutluyuz. Bizi yalnız bırakmayan herkeze teşekkür ediyorum” dedi.
 
“En büyük sanatçı, yaratıcımızdır”
 
“En büyük sanatçı, yaratıcımızdır” diyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük; “Allah’ın ortaya koyduğu sanat, en büyük sanattır. Bugün de onun kulları tarafından açılan sergideki eserler; doğru ve güzel çalışmalar olmuş. Sanatında 10 yılını kutlayan Bağdagül Sanatevi ve Bağdagül Kadriye Atan’ı bu güzel eser ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
Cemalnur Sargut; Kadın ve Tasavvuf’ta izdiham yaşattı
 
Sergi sonrasında, Mutasavvıf & Yazar Cemalnur Sargut; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile eşlerinin de aralarında bulunduğu AKM Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda “Kadın ve Tasavvuf” konulu konferans verdi. Alt ve üst katın tamamen dolduğu ve izdihamın yaşandığı programda; Kadın ve Tasavvuf” konulu konferans veren Mutasavvıf & Yazar Cemalnur Sargut; Ayetten ve peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatından örnekler vererek, kadının önemine değindi. Cemalnur Sargut, konferansı sonrasında kitaplarını imzaladı.