Son dönemde yaptıkları başarılı çalışmalarla ismi anılan Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Sakarya Üniversitesi’ndeki “Sakarya Bir Başka” etkinliğinde dünyanın dört bir yanından insanlardan oluşan yabancı öğrencileri Başkan Yüce ile buluşturdu ve onlara şehrin kültürel dokusunu, turizm potansiyelini ve geleneklerini anlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa birçok farklı projeye imza atan Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, organize ettikleri son etkinlikle büyük beğeni kazandı. Meclis, aralarında dünyanın tüm medeniyetlerinden ve coğrafyalarından Sakarya’ya okumak için gelenlerin de bulunduğu yaklaşık 600 öğrenciyi bir araya getirdi.

Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üniversite Öğrencileri ile bir araya geldi

Başkan Yüce ile buluştular

Sakarya Üniversitesi Merkez Kafeteryası’nda gerçekleştirilen “Sakarya Bir Başka” isimli program kapsamında meclis yönetimi, öğrencileri Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile buluşturdu. Yüce ile Sakarya’ya dair sohbet eden ve taleplerini ileten öğrenciler, etkinlikte emeği geçen Sakarya Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

Sakarya’yı adeta yaşadılar

Organizasyonu gerçekleştiren Kent Konseyi Gençlik Meclisi, yabancı öğrencilere Sakarya’nın tarihini, kültürel dokusunu, doğal güzelliklerini ve yöresel lezzetlerini anlatacakları stantlar hazırladı. Fotoğraf köşesi, dekor köşesi ve ikram köşesinde hazırlanan dekorlar, sergilenen resimler ve sunulan lezzetlerle Sakarya’yı tek bir alanda yaşayan öğrenciler memnuniyetlerini ifade etti. Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Rahmi Can Şeşen ve konsey üyeleri, öğrencilerin taleplerini ve düşüncelerini dinledi.

Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üniversite Öğrencileri ile bir araya geldi

“Her renkten ve dilden insanın buluşması”

Programda konuşan Başkan Yüce, “Sakarya Kent Konseyi’miz özellikle gençlik için yapılan hizmetlerde bizleri en iyi şekilde temsil ediyor. Burada yaklaşık bine yakın öğrenciyle bir araya geldi. Her renkten, dilden, ırktan evladımız var burada. Herkes kendisini anlattı, kültürünü ifade etti. 70 milletten insanın yaşadığı, kültürler mozaiği Sakarya’mızda yelpazemiz daha da genişledi. Hep bir arada huzur dolu bir geleceğin bizim olması ümidiyle. Sloganımızı hep söylüyoruz; Sakarya bizim evimiz, dünyayı misafir ederiz” dedi.