Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve paralı binişleri sona erdiren Kart54 hızla yaygınlaşıyor. Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, 286 toplu taşıma aracında 70 bin kişinin Kart54 kullandığını kaydetti. Yolcu, 3 Eylül Pazartesi gününden itibaren Karapürçek’e hizmet veren 17 halk otobüsünde de Kart 54 kullanılacağının müjdesini verdi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanında yaptığı çalışmaların ardından paralı binişleri sona erdiren Akıllı Kart Uygulaması Sistemi (Kart54)  kullananların sayısında da ciddi bir artış yaşandı. Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu yaptığı açıklamada, Kart54’e gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti. Yolcu, “Hemşerilerimize ulaşım alanında da en iyi ve en kaliteli hizmeti verme gayreti içerisindeyiz. Paralı binişleri sona erdiren Kart54'ün sağladığı ekonomiklik, kolay ve rahat kullanım avantajları nedeniyle kart satışları ve kullanıldığı araç sayıları her geçen gün artıyor. Belediye ve özel halk otobüsleri olmak üzere toplam 286 toplu taşıma aracında 70 bin vatandaşımız Kart54 sistemini kullanıyor” dedi.

 

3 Eylül Pazartesi’den itibaren

Kart54’ün Karapürçek ilçesine ulaşımı sağlayan otobüslerde de kullanılacağının müjdesini veren İsmail Yolcu, “Karapürçek ilçemize hizmet veren 17 özel halk otobüsü 3 Eylül Pazartesi gününden itibaren Kart54 sistemimize katılıyor. Kart54 kullanılan araç sayımız böylelikle 303 araca çıkacak. 2012 – 2013 eğitim – öğretim döneminin başlamasıyla Kart54 kullananların sayısının hızlı bir şekilde artacağını öngörüyoruz. Sistemi yaygınlaştırma çalışmalarına yıl içinde de yoğun bir şekilde devam edeceğiz.” diye konuştu.