Karakamış’a Doğalgaz Müjdesi

AGDAŞ – Anadolu Enerji Gaz’ın Karakamış’ta başlattığı doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Uzun süredir Karakamış’ta doğalgaz çalışması gerçekleştirmek için görüşmeler yapıyorduk. Bu yıl programda olmamasına rağmen, AGDAŞ’ın gösterdiği hassasiyet neticesinde Karakamış’ta doğalgaz çalışması başlıyor. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Hayırlı olsun” dedi. 

325 konut

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  Karakamış’a giderek AGDAŞ – Anadolu Enerji Gaz’ın Karakamış’taki doğalgaz çalışmasını başlattı. Çalışmalar hakkında bilgiler veren AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, “Bu yıl programımızda olmamasına rağmen Karakamış’a yatırım kararı aldık ve bugün çalışmaya başlıyoruz. Karakamış’ta 18 km hat üzerinde yatırım yapılacak ve 325 konuta servis hattı çekilecek. Havalar müsaade ederse yılsonuna kadar çalışmayı tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

Kısa sürede tamamlanacak

Karakamış’a asfalt programı gerçekleştirdiklerinden ötürü AGDAŞ’a teşekkür eden Başkan Zeki Toçoğlu, Karakamış’ta doğalgaz çalışması gerçekleştirmek için uzun süredir görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Değerli muhtarımızın talepleri doğrultusunda uzun süredir Karakamış’ta doğalgaz çalışması gerçekleştirmek için görüşmeler yapıyorduk. AGDAŞ’ın yetkilileri de programda olmamasına rağmen bu yıl Karakamış’ı da programa aldı ve bu çalışmayı başlattık.  İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Çalışmalar sonucunda Karakamışlılar, çağdaş ve ucuz yakıttan yararlanacak. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 


Minnettarız

Karakamış’ın doğalgaza kavuşmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Karakamış Muhtarı Adil Kaplan ise, “Mahallemize doğalgaz gelmesi hususunda özenle konunun üzerinde duran Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve AGDAŞ Genel Müdürümüz Kenan Demir’e minnettarız. Program dâhilinde olmamasına rağmen mahallemize yatırım yapılması çok sevindirici bir durumdur. Mahallemizdeki yolların ağaçlandırılmasını da istiyoruz. Doğalgaz çalışmasının ardından bu isteğimizin de gerçekleşeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.