Fildişi Dış İşleri Müsteşarı Claude Beke, Türkiye Sorumlusu Georges Koffi Kouassi, Konsolos Traore Tiayogo MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı ve İnci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci’nin misafiri oldular.

Sakarya protokolü de katıldı


Misafirleri onuruna Elmas Otel’de bir yemek veren Halit İnci, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Fildişi-Türkiye arasında ilişkilerle ilgili iyi dileklerde bulundu. Elmas Otel’deki gerçekleşen yemeğe AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci,  SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erol Aydın ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Kara katıldı.

İnci grup Fildişinde yatırım yaptı


Fildişi Dış İşleri Müsteşarı Claude Beke, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı ve İnci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci teşekkür ederek başladığı konuşmasında,” İnci Grup Fildişi’nde yatırım yapan Türk firmalarımız arasında ve ülkemizde geçen yıl meydana gelen kaos ve kriz de ülkemizi terk etmeyerek yatırımlarına devam etmişlerdir. Bu bizim çok önemli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Türklerin misafirperverliğinden çok etkilendim. Türkiye-Fildişi arasındaki ilişkilerin olumlu yönde gelişmesi için bizler elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke, dost ülke. İlişkilerimizin her alanda gelişmesi için Fildişi hükümeti olarak elimizden geleni yapmaya hazırız, kapımız Türkler’e sonuna kadar açık. “dedi. Beke, Fildişi’nin kahve üretiminde dünya birincisi, kakao üretiminde dünya üçüncüsü bir ülke dikkat çekerek yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu, Türkiye’nin kendileri için Asya’ya açılan bir kapı olduğunu ifade etti.

İnşaat ve AVM


Türkiye’nin diğer Avrupa ülkelerinden bir farkı bulunmadığını, iki ülke arasındaki ilişkilerin önyargılardan arınması gerektiğini, iki ülkenin birbirini yıllarca üçüncü kaynaklardan yanlış öğrendiğini ve bunun sonucu olarak ilişkilerin yeterince gelişmediğine dikkat çeken MÜSİAD Başkanı ve İnci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci, “Birbirimizi artık birebir görüyor ve tanıyoruz. İki ülke arasındaki karşılıklı iyi niyet görüşmeleri, ticari ilişkiler, eğitim faaliyetleri, sosyal birliktelikler bizi birbirimize daha çok yakınlaştırdı. İnci Grup olarak, Fildişi’ndeki inşaat ve AVM sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz, yatırımlarımıza inşallah devam edeceğiz.”diye konuştu. Yemekte, iki ülke arasındaki ilişkiler konuşulurken, Sakarya ile ilgili de bilgiler verdi.