Sakarya Değerli Sakaryalılar;


Allah’a gönülden bağlılığın, toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini verdiğimiz 
bir Kurban Bayramını daha 25 Ekim 2012 Perşembe günü idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.


Hz. İbrahim ve Hz. İsmail (as)’ın Allah’ın emrine tam bir teslimiyetle boyun eğerek ilahî rahmete mazhar oluşunun hatırasını da içinde barındıran Kurban Bayramı bizlere, ibadetlerin Allah’a bağlılığı simgelediğini, elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın, dindarlık bilinç ve duyarlılığımızın Allah’a ulaşacağını öğretir.

Kurban Bayramı’nda birey olarak Allah’a karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirirken, diğer insanların bizim üzerimizde haklarının olduğunu da fark ederiz. Toplum hâlinde yaşadığımızı ve birbirimize muhtaç olduğumuzu, en büyük sermayemizin yüreğimizdeki sevgi, en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu, bekamız için aile bağlarımızın ne kadar önemli olduğunu derinden hissederiz bayram
günlerinde.

Yüce Dinimiz, Yaratana tazimi ve yaratılana şefkati emretmiş, hiçbir canlının eziyet çekmesini hoş karşılamamıştır. Böyle olduğu için de, kurban kesiminde kurbanlıklara eziyet edilmemesi, temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulması, bunun için gerekli mekânların ve teknolojinin devreye sokulması önem arz
etmektedir

Modern hayatın koşuşturması içinde kaybolup giden bizlere, bir nebze olsun soluklanıp kendimizi ve yanı başımızdaki insanları fark etme imkanı sunan, içimizdeki karşılıksız sevme ve verme duygumuzu geliştiren, sosyal yapımızı ve aile bağlarımızı güçlendiren nice bayramlara milletçe barış ve esenlik içerisinde ulaşmaya olan ihtiyacımız ortadadır.”

Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm Sakaryalıların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, Kurban Bayramı’nın Sakarya’mıza, Ülkemize ve Tüm İnsanlığa huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.