Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Salih Canbal ve beraberindeki heyet Sakarya Müteahhitler Birliğini ziyaret ederek, eğitimde işletmelerin önemini anlatıp, işletmelerden öğrencilerin iş hayatında beceri kazanması adına destek olmaları gerektiğinin mesajını verdi.

Geçtiğimiz günlerde Mesleki Yeterlilik Sertifikasyon A.Ş (MEYES) ile protokol imzalayıp, işletmelerde çalışan personellerin eğitilmesi noktasında taşın altına elini koyan ve eğitimli bir geleceğe katkı vermek adına yola çıkan Sakarya Müteahhitler Birliği bu defa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, dolayısıyla meslek lisesi ve yüksek meslek okullarında öğrenim gören öğrencilere destek için kolları sıvadı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Canbal, İMKB Sakarya Teknik ve EML Okul Müdürü Sedat Abuç, İMKB Sakarya Teknik ve EML İnşaat Bölüm Şefi Mehmet Demirtaş, Sakarya Müteahhitler Birliğini ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular. Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş ve yönetim kurulu üyeleri dernek yönetim binasında heyeti karşıladı. Sıcak ve samimi bir hava gerçekleşen ziyarette Öğretmenler, çocukların gelişimi noktasında işletmelerin önemine değindi.

KOBİ’lerin eğitimle bütünleşmesinin doğru olacağını ifade eden Sakarya Müteahhitler Birliği, okullar da mesleki laboratuar ve atölyelerin yetersiz kaldığını, öğrencilerin mezuniyetlerin ardından yeterli donanıma sahip olmadıklarını, staj sürelerin ve stajyerlik dönemlerin yetersiz kaldığının altını çizerek “yönetmelikler değişmeli. Eğitim de işletmelerle iç içe olunmalı. Lise ve yüksek okullar da mesleki öğrenim gören öğrencilerimiz bizlerin geleceği ve iş gücüne sahip olmalarına karşın gerekli donanıma sahip olamıyorlar. Eğitim ve bilgilerini güncel hayatla bütünleştirmeliler.

Teori eğitimini pratikle tamamlanırsa geleceğimizi doğru inşa etmiş oluruz. Stajyerlik sürelerin uzatılması ve pratik eğitimlere daha çok önem verilmesi, geleceğimiz olan gençlerimizi daha iyi şekilde yetiştirmiş oluruz” dedi.

Pratik eğitimin yanı sıra okullarda yeni dersliklerin açılmasını ve inşaat sektöründe kalifiye personel sıkıntısının giderilmesin de Milli Eğitime çok iş düştüğünü bildiren Başkan Kadir Savaş “Yapı ve İnşaat sektörü sağlık kadar önemlidir. Çünkü her yerde inşaat var.

Yaşadığımız evimiz, sağlık hizmetlerinden faydalanmak için binalar, eğitim görmek için de inşaat yapılmalı. Bir yapı oluşmalı ki hayat sürsün. Kısacası inşaatsız bir hayat söz konusu değil ve hayatın başlangıç noktası da yapılar. Bu sebeple inşaat sektörüne kalifiye personel yetiştirmek için, okullarımız da mesleki derslikler açılmalı. Çünkü inşaat denilince en az 20 bölüm söz konusu. Yani en az 20 meslek grubundan oluşan büyük bir sektörden bahsediyoruz. Fakat günümüzde mesleki okullarımızda inşaatla ilgili yeterli bölümler mevcut değil. Ülkemize doktor, mühendisten daha çok iş gücü lazım. Bu sebeple velilerimi ze büyük görev düşüyor. Bir sıvacı veya bir boyacı, inşaat teknikeri gibi mesleklere de çocuklarımızı yönlendirmemiz gerekiyor. Milli eğitimimize de teşvik konusunda büyük görev düşmektedir” şeklinde çok önemli mesajlar verdi.