Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce fahiş fiyat ile ürün denetimi yapan zabıta ekibini uğurladı. Başkan Yüce, “2021’de kusur tespit edilen noktalarda tutanaklarımızı tutuyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetinin önlenmesi, buna müsaade edilmemesi için 7 gün 24 saat görevdeyiz” dedi.  Büyükşehir Zabıtası işletmelerde fahiş fiyat, raf-kasa fiyat farkı, son kullanma tarihi, künye ve gramaj denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Sakarya İl Genelinde ‘fahiş fiyat’ denetimleri sürüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kent genelinde market, fırın ve diğer işletmelerde yapılan fahiş fiyat ve ürün denetimlerini yakından takip ediyor. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle son dönemde kurulan ekiple denetimlerine ağırlık verdi. Zamansız yapılan denetimlerde kent genelinde bulunan yerel ve zincir marketler, fırınlar ve diğer işletmeler rutin olarak inceleniyor. Ekipler fahiş fiyat, raf-kasa fiyat farkı, son kullanma tarihi, ürün künyeleri, ürün gramajı, broşürlerin onayları ve yıkanmadan yenen ürünleri denetliyor. Kurumda denetim için hazırlanan zabıta ekibiyle buluşan Başkan Yüce, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kurumda gazetecilerle bir araya gelen Yüce, vatandaşın mağduriyetinin önlenmesi için 24 saat çalıştıklarını vurgulayarak göreve giden zabıta personelini uğurladı. 

Sakarya İl Genelinde ‘fahiş fiyat’ denetimleri sürüyor.

“İşletmelerde inceleme yapıyoruz”
Başkan Yüce marketlerde fahiş fiyat artışını ve diğer hususları denetlediklerini belirterek, “Hepinizin bildiği gibi ülkemiz genelinde fahiş fiyatlara yönelik Ticaret Bakanlığı ve zabıta ekiplerince denetimler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerimiz 2021 yılı içerisinde şehir genelinde pek çok markete denetimler gerçekleştirdi. Vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi için uygulama ve denetimlerine ara vermeden devam eden ekiplerimiz, ilçe belediyeleri zabıtaları ile birlikte 600’den fazla markette uygulamalar gerçekleştirdi. Görevli zabıta ekiplerimiz, bu denetlemeler kapsamında, vatandaşlarımızın şikâyetçi olduğu fahiş fiyat artışları konusunda; özellikle raf-kasa fiyat farkını, etiketler üzerinde bulunan ürünlerin son kullanma tarihlerini, meyve-sebze reyonunda yer alan ürünlere ait künyeleri gözden geçirdi” dedi.

Sakarya İl Genelinde ‘fahiş fiyat’ denetimleri sürüyor.

“7/24 göreve hazırız”
Yüce, vatandaşın mağduriyetinin önlenmesi için hassasiyetle çalıştıklarını ifade ederek, “Yine şehir merkezi ile ilçelerimizdeki yaptığımız denetimlerde eksik gramajlı üretim yapan işletmelere ve kusurlu olduğu belirlenen marketlere gerekli ihbarlar yapıldı. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda 2022 yılı içerisinde de denetimlerine devam edecek olan zabıta ekiplerimiz bugün şehri genelinde fahiş fiyat, reyon kasa fiyat farkı, meyve-sebze ürünlerinin künyesi, ürünlerin son kullanma tarihi yönelik uygulamalar gerçekleştirecek. Uygulama sırasında ayrıca hijyen ve genel temizlik yönünden de kontroller gerçekleştirecek. Vatandaşlarımızın her türlü mağduriyetlerinin giderilmesi, buna müsaade edilmemesi, şikâyetleri ve talepleri için Büyükşehir Belediyemizin bütün birimleri 7/24 esasıyla göreve hazırdır” diye konuştu.