“Polis Teşkilatı Dijital Telsizle Haberleşmeye Başlıyor.
İlk Anons Sakarya MOBESE’de
Dijital değişime tanıklık etmek üzere Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bekliyoruz.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Dairesi Başkanlığınca ortak yürütülen sayısal telsiz projesi (TETRA) tanıtım kokteyli ve demo çalışmalarının sunulacağı bir program ile başlıyor.
SAKARYA EMNİYETİ TÜRK POLİSİNE MODEL OLACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Dairesi Başkanlığınca yürütülen projede Motorola firmasının hibe ettiği dijital telsiz sistemleri ilk defa kullanılmaya başlanmıştır. 2012 Ocak ayından itibaren yürütülen projede Sakarya Polisi model alınmış pilot olarak dijital telsiz muhaberesi gerçekleştirilmiştir.
Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Dairesi Başkanlığınca yürütülen Sayısal Telsiz Projesi (TETRA) Sakarya Emniyet Müdürlüğü pilot uygulamasının Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK, Sakarya Milletvekili Şaban DİŞLİ, Ulaştırma Bakanlığı Bürokratları, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa AKTAŞ’ın katılımları ile 09 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 12:00’de Sakarya Emniyet Müdürlüğü Mobese Toplantı Salonunda açılışı yapılacaktır.” denilmektedir.