Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünün tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 2.840 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ile 80 gram eroin maddesi yanı sıra hileli akaryakıt ele geçirildiği basın açıklaması ile duyuruldu.

“Müdürlüğümüz görevlilerince uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 18/04/2012 günü Van ilinden hareket eden yolcu otobüsünde bulunan bir yolcunun İlimize eroin maddesi getireceği şeklinde bilgi alınması üzerine, K.O.M. Şube Müdürlüğümüz görevlilerince İlimiz Ankara-İstanbul TEM otoyolu Sapanca mevkiinde bulunan bir tesiste yapılan operasyon neticesinde, 06 plakalı yolcu otobüsünde yapılan aramalarda; bir adet poşet içerisinde bulunan elbiselerin içerisine gizlenmiş vaziyette dışı koli bandı ile sarılı bir paket halinde daralı ağırlığı 580 gram eroin maddesi ve otobüsün yolcu bölümündeki cam kenarlarının alt tarafında bulunan kapalı bölmelere gizlenmiş vaziyette; toplam 2.840 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, olayla ilgili olarak A.G. (48), Ş.G. (24) ve V.Ö. (24) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Yakalanan üç şüpheli uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek-bandrolsüz gümrük kaçağı sigara bulundurmak suçundan haklarında düzenlenen evrak ile beraber Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, V.Ö. (24) isimli şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.” denilmektedir. 

“Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; İlimiz Arifiyel İlçesinde faaliyet gösteren B.Ö. (47) isimli şahsa ait işyerinde, S.Ö. (51) sevk ve idaresinde 04 AL …. Plaka sayılı kamyona ait akaryakıt deposunda işyeri çalışanı İ.A. (46) tarafından apart aracılığı ile hileli akaryakıt/madeni yağ dolumu yapıldığı tespit edilmesi üzerine söz konusu işyeri, işyeri yetkilileri ve kamyon sürücüsü hakkında adli ve idari işlemler başlatılmış olup tahkikat devam etmektedir.” denilmektedir.