Öğrencilere ücretsiz ağız ve diş taraması

Erenler Belediyesi’nin ağız ve diş sağlığı haftası nedeni ile başlatmış olduğu okullardaki ağız ve diş taramaları aralıksız devam ediyor. 

Erenler Belediyesi’nin ağız ve diş sağlığı haftası nedeni ile başlatmış olduğu okullardaki ağız ve diş taramalarına Yücel Ballık Ortaokulu Anasınıfı’nda devam edildi. Minik öğrencilere diş fırçası ve diş macununun hediye edildiği programa AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları yöneticileri Safiye Bayram, Dilek Aktaş, Melek Çolak, Emriye Karaca, Erenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şenol Dinç, Yücel Ballık Ortaokulu Müdürü Muzaffer Cebeci’nin yanı sıra anasınıfı öğretmenleri Aysel Opuş ve Özlem Ustaoğlu’da hazır bulundu.  

“İlçedeki 20 Anaokulunun tamamında gerçekleşecek”

Erken teşhis hayat kurtarır sloganı ile başlatılan ve halen devam eden kanser bilgilendirme ve tarama programları ile birlikte ağız ve diş sağlığı bilgilendirme ve tarama faaliyetlerine de devam ediliyor. Diş Dr. Letafet Kaya Baral eşliğinde devam eden ağız ve diş taramaları ilçede bulunan 20 anaokulunun tamamımda gerçekleşeceği bilgisi alındı.

“750 Çocuğumuz bu hizmetten faydalanmış olacak”

Öğrencilere yönelik yapılan ağız ve diş sağlığı tarama programına ilişkin yapılan açıklamada Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk; ağız ve diş sağlığının tüm bireyler için büyük önem arz ettiğini belirterek dişlere gösterilen özenin çocuklarımızın ileriki yaşlarda oluşabilecek sorunları engellediğine dikkat çekti. Başkan Öztürk; “çocuklarımızın ağız sağlığının önemini ve diş fırçalama alışkanlığının edinilebilmesi amacı ile çıktığımız bu ağız sağlığı taramasına ilçemizde bulunan 20 anaokulunda devam edilecek. Bu sağlık taramaları sonunda 750 çocuğumuz bu hizmetten faydalanmış olacak” dedi.