Büyükşehir Belediyesi ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ sloganıyla Ağrı’nın Taşlıçay Belediyesine içerisinde 700 koli destek malzemesi bulunan yardım tırı gönderdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ sloganıyla ihtiyaç duyulan bölgelere yardım tırı yollamaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Ağrılılar Derneği işbirliğinde içerisinde 700 adet destek malzemesi bulunan yardım kolisini Ağrı’nın Taşlıçay Belediyesine gönderdi. Demokrasi Meydanında düzenlenen uğurlama törenine Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra İl Müftüsü Hasan Başiş, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın, Eski Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Hayrat Vakfı ve Ağrılılar Derneği temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ve yardımsever katıldı. 

Sakarya dan Ağrı’ya yardım tırları yola çıktı…

Pek çok kardeş şehrimiz var

Başkan Ekrem Yüce, “Bugün burada atalarımızdan bizlere miras kalan dayanışma kültürünün güzel bir örneğini sergilemek için bir araya gelmiş bulunuyoruz.  Bildiğiniz gibi tüm dünyada belediyeler arasında kardeş şehir uygulamaları mevcuttur. Kardeş şehirler birbirlerine uzak olan şehirlerin, ilçelerin, kültürel ve ticari amaçla oluşturdukları birliklerdir.  Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak biz de pek çok şehir ve ilçeyle “Kardeş Şehir” protokollerini hayata geçirdik.  Büyükşehir Belediyemizin;
Almanya, Özbekistan, Kırgızistan, Hollanda, Libya, Tunus gibi pek çok ülkede kardeş şehirleri olduğu gibi, Kütahya, Bitlis, Rize, Karabük ilçelerinde de kardeş şehirleri vardır” dedi.

Sakarya dan Ağrı’ya yardım tırları yola çıktı…

700 adet destek kolisi

Yüce, “Bugünde kardeş şehirlerimizden biri olan Ağrı Taşlıçay Belediyesine dayanışma amaçla göndereceğimiz tır için bir aradayız. Dayanışma Tırımızda 700 koli destek malzemesi bulunmaktadır. Bu kolilerden; 100 tanesi Ağrılılar Derneği, 100 tanesi ise Hayrat Vakfı tarafından Belediyemize hibe edilmiştir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak 400 koli gıda, 100 koli bebek bakım seti olmak üzere dayanışma tırımıza destek verdik. Ağrılılar Derneği ve Hayrat Vakfı Na hassasiyet lerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yardım tırımızın kazasız belasız, sağ salim Ağrı’ya ulaşmasını temenni eder, tüm yardımseverlere teşekkür ederim” dedi.