Erenlerde Kentsel Dönüşüme Bakanlar Kurulundan Onay

Erenler Belediyesi tarafından Bakanlığa teslim edilen kentsel dönüşüm projesi Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak resmi gazetede yayınlandı.

Erenler Belediyesi ilçeyi adeta yeniden inşa edecek küpçüler ve yeni mahalle bölgesindeki 666 dönüm alanda başlattığı kentsel dönüşüm projesi için bakanlıktan onay geldi. Erenler Belediyesi’nin tüm hazırlık, çalışmalarını tamamlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim ettiği dönüşüm projesi noktasına virgülüne dokunulmadan onaylandı. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan dönüşüm projesi daha sonra Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün de imzalamasıyla 16 Mayıs Perşembe günü resmi gazetede yayınlandı.

“Bakanlar Kurulu Kararı”

16 Mayıs 2013 Perşembe günü 28649 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/4697 sayılı Bakanlar Kurulu kararında, “Sakarya İli, Erenler İlçesi, Yenimahalle ve Küpçüler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların riskli alan ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 8/4/2013 tarihli ve 1634 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 22/4/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır” denilmektedir.

“Gelecek nesillere daha sağlıklı mekânlar”

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “Küpçüler ve Yenimahalle sınırları içerisinde yer alan Toplam 666 dönüm alanı kapsayacak olan Kentsel Dönüşüm Projesinin Bakanlar Kurulu tarafından noktasına virgülüne dokunulmadan dosyanın aynen kabul edilerek onaylanması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Sakarya’da Kentsel Dönüşüm konusunda ilk somut adımları atan bir Belediye olarak, aylardır süren titiz çalışmalarımızın Bakanlar Kurulumuzca kabul görmesi ne denli doğru işler yaptığımızın da açıkça göstergesi olmuştur. Gelecek nesillerimizin daha sağlıklı mekânlarda yetişmesi ve yaşaması için daha ileri adımlar atmak mecburiyetinde olduğumuzu söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz. Bu anlamda İlçemizin dönüşümü için gerekli çalışmalarımıza hız vererek en kısa sürede vatandaşlarımızla karşı karşıya gelmeden yap yık yöntemiyle mağduriyet yaratmadan kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.