AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığı Suriye’de yaşananlara bir kez daha dikkat çekmek için, bir kahvaltı programı düzenledi. 

AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları yönetiminin ev sahipliğinde Elmas Otel’de gerçekleştirilen kahvaltı programına AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun eşi Gönül Toçoğlu ve İHH Vakfı Sakarya İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu katıldı. 

Açılış konuşmalarını yapan AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu, Suriye’de yaşananlara kadın gözüyle bakarak, yardım eli uzatılması gerektiğini belirtti. Bu amaçla ortaya koydukları yardım faaliyetine katılan herkese  teşekkür etti.

Ardından sunumunu yapan İHH Vakfı Sakarya İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, Suriye’ye gittiğinde yaşadıklarını anlatan duygusal bir sunum yaptı. Bölgede yaşananların fotoğraf karelerine yansıyanlardan çok daha acıklı olduğunu belirterek, bu noktada yardıma vesile olan AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığını hassasiyetleri için tebrik etti. 
İHH Vakfı Sakarya İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu’nun sonrasında selamlama konuşmalarını yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Suriye ile ilgili etkinliklerini anlatarak, yaşananların bölgesel değil evrensel boyutta yankı bulması içim bu tür yardım programlarının etkili olduğunu belirtti.

Arkasından söz alan AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Esed ailesinin demokratik bir ortamda değil darbe ile iktidara geldiğini tüm dünyanın bildiğini, Suriye’deki 21 Milyon nüfusun %74’ü Müslüman kalan %26’sının Nusayri azınlığına mensup olmasına rağmen  bölgede azınlığın çoğunluğu yönettiğinin altını çizdi.

Suriye’de yaşayan halkın, her birey gibi özgürlük, demokrasi ve insan hakları istediğini, bu yüzden zalimliklere maruz kaldığını, ve çığlıklarına tüm dünyanın şahit olduğunu belirtti.

Bölgede akan kana, dökülen göz yaşlarına ve yitirilen evlatlara Türkiye olarak seyirci kalmadığımızı asla seyirci kalmayacağımızı, dini, dili, ve ırkı ne olursa olsun mazlumun yanında zalimin karşısında olduğumuzu bir kez daha dile getirdi. Ardından bu hayırlı etkinlik için AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Program sonrasında elde edilen geliri İHH Sakarya İl Temsilciliği’ne teslim eden AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu kendisine hediye edilen plaket ile duygulu anlar yaşadı.