Büyükşehir Belediyesi’nin nakliyeci esnafının modern şartlarda faaliyetlerini sürdürmeleri için başlattığı Yeni Kamyon ve Tır Parkı çalışmaları devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Erenler Karaaptiler Mahallesi’nde 30 dönümlük alanda nakliyeci esnafımız için inşa ettiğimiz kamyon ve tır parkı çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Mevcut Kamyon Garajı’nda da bir çalışma yaparak yeni bir sosyal donatı alanını Erenler ilçemize kazandıracağız.” dedi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Erenler Karaaptiler Mahallesi’nde 1’inci OSB’nin tam karşısında inşa edilen Yeni Kamyon ve Tır Parkı çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oktar, “Mevcut Kamyoncular Garajı’nda nakliyeci esnafımız zor şartlarda faaliyet sürdürüyordu. Kendilerinin de görüşlerini alarak 30 dönümlük alanda yeni kamyon ve tır parkı inşa etmek için çalışma başlattık. Çalışmalarız hızla devam ediyor. Yeni kamyon ve tır parkı nakliyeci esnafımızın sıkıntılarını ortadan kaldıracaktır.” diye konuştu. Tır parkındaki tesisler hakkında da konuşan Ali Oktar, “Kamyon ve Tır Parkı’nda 22 adet yazıhane, cafe, lokanta, idari büro, yıkama yağlama ünitesi, WC, banyo, otopark, dinlenme ve konaklama tesisi yer alacak” şeklinde konuştu.

Mevcut Garaj kaldırılacak
Erenler’deki mevcut Kamyoncular Garajı alanında yeni bir çalışma yapacaklarını belirten Oktar, “Yeni kamyon ve tır parkını tamamladıktan sonra mevcut Kamyoncular Garajı’nı kaldırarak hemşerilerimizin faydalanacağı yeni bir sosyal donatı alanını Erenler ilçemize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.