Geleneksel Sanatlara Sahip Çıkıyoruz

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Geleneksel sanatlarımıza sahip çıkıyoruz” dedi. Aktürk, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle şehrin dört bir yanında geleneksel sanatları tanıtarak nasıl icra edileceğini göstereceklerini belirtti. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Aktürk, “Halkımızın gündelik yaşamına belli bir nitelik kazandırılması ve sosyal yaşamın daha da renklendirilmesi için vatandaşlarımızın tercihleri doğrultusunda birçok alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. SAMEK bünyesinde 14 ayrı merkez ve 48 branşta eğitim faaliyetlerimiz sürüyor. Eğitim faaliyetlerimize hemşerilerimiz yoğun ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Şehrin dört bir yanında tanıtılacak
SAMEK bünyesindeki geleneksel sanatlara ayrı bir önem verdiklerini kaydeden İbrahim Aktürk, “Vatandaşlarımız için adeta sosyalleşme ve terapi merkezi olan SAMEK’te geleneksel sanatlara büyük önem veriyoruz. Ebru, hat, çini, tezhip ve minyatür alanlarını daha iyi tanıtmak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp uygun gördükleri takdirde ortak bir çalışma başlatacağız. Projemiz çerçevesinde vatandaşlarımızın daha nitelikli bir hayat sürmesi hedefiyle, şehrin dört bir yanında, bu topraklarımızın değerleri olan geleneksel sanatlarımızı tanıtarak nasıl icra edileceğini göstereceğiz ve özellikle genç kardeşlerimizin sanata ilgi göstermesi için çalışmalarımıza hız kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.