Sakarya Valiliği Mülteci Koordinatörlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Dernekleri temsilcileri bir araya gelen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak sığınmacı ailelerimize erzak, ev eşyası gibi çeşitli yardımları ulaştırıyoruz. Yardımların sürekliliği büyük öneme sahip. Amacımız kalıcı çözümleri hayata geçirebilmek” dedi.

Ortak akıl ile çalışıyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Valilik Mülteci Koordinatörlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Dernekleri, şehirde bulunan mülteciler ile ilgili olarak istişare toplantısı düzenledi. Orman Park’ta gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Böylesine önemli bir konuda ortak akıl oluşturarak, kalıcı çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

Kalıcı çözümler peşindeyiz

Davut Yüce, “Şehrimizde ikamet eden sığınmacı ailelerimize Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve STK’larımızca önemli ölçüde yardımlar yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sığınmacı ailelerimize yönelik erzak, ev eşyası ve çeşitli yardımları ulaştırıyoruz. Yardımların sürekliliği büyük öneme sahip. Amacımız kalıcı çözümleri hayata geçirebilmek. Bu amaçla şehrimizde bu konuda çalışmalar gerçekleştiren Valilik, İl Müdürlükleri ve STK temsilcilerimizle ortak amaç doğrultusunda ihtiyaçları belirleyecek ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu