Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni yıla girerken 2012 yılını değerlendirdi. Başkan Toçoğlu, “2012 yılı, şehrimize yeni yaşam alanları ve yeni hizmetler kazandırma açısından son derece verimli geçti. Milletimizin desteğiyle, ‘iki günü bir olan ziyandadır’ anlayışı ile hareket ederek yeni projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Eksisi ile artısı ile bir yılı geride bıraktık. 2013 yılı şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için inşallah çok daha hayırlı bir yıl olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet seferberliğimizi artırarak Sakarya’mızın dört bir yanına hizmet götürme sevdası ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyor, barış, huzur ve güzellikler diliyorum” dedi. 

“Çok daha güzel bir Sakarya”  hedefiyle 2012 yılına hızlı giren Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’nın her yerinde şehrin geleceği düşünülerek tasarlanan projelerini uyguladı, yatırımlar yaparak açılışlar gerçekleştirdi. 2012 yılındaki çalışmaları değerlendiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirdik. ‘Hemşerilerimiz merak etmesin, bizlere güvensinler’ diyerek çıktığımız bu hizmet yolunda, şehrimizde yaşamaktan mutluluk duyulacak yatırımları kısa bir süre içerisinde tamamlamanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

Ulaşımda Dev Adımlar Attık
Sakarya’nın hızla gelişmesine paralel olarak şehrin ulaşım geleceğini düşündüklerini ve buna uygun yatırımlar ve düzenlemeler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Vatandaşlarımızın çağdaş ulaşım sistemleri ile rahat ve konforlu seyahat etmelerinin önünü açmak için 2012 yılında ulaşım filomuza 4’ü körüklü olmak üzere toplam 24 otobüsü katarak modern bir ulaşım filosuna kavuştuk. Kart 54 biniş sayımız son rakamlara göre 10 milyonu aştı. Ulaşım Master Planı çalışmalarını yaparak 40 bin vatandaşımızla şehrimizin ulaşım geleceği için yüz yüze görüştük. Şehrimizin daha rahat trafik akışının olması için Donatım, Eski Terminal, Korucuk, SEDAŞ, Eser Okulu, Turan ve Adnan Menderes Caddesi’nde kavşak düzenlemeleri gerçekleştirdik. Sinyalizasyonlardan kurtularak eski uzun kuyruklara son verdik. Akıllı Kavşak Kontrol Merkezi kurarak kavşakları anlık olarak kontrol altında tutuyoruz. Ofis, Donatım ve Karaağaç’ta modern ilçe terminalleri inşa ettik. Şehrimizde yeni yollar açtık, Serdivan’a yeni bir giriş kapısı açıyoruz. Korucuk duble yolunun açılışını gerçekleştirdik. Adapazarı Arifiye arasında şehir içi raylı sistem projemizin ilk etabını hayata geçiriyor, 5 yeni ara istasyon inşa ediyoruz. İnşallah 2013 yılı başında vatandaşlarımızı raylı sistemle ulaşım ayrıcalığına kavuşturacağız” şeklinde konuştu. 

Sakarya Park Geliyor
Şehrin çehresini değiştiren çevre yatırımlarını kısa sürede tamamladıklarını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Yatırımlarımızla şehir merkezimiz baştan aşağı yenilendi, farklı ve güzel bir görünüme kavuştu. Şehrin tarihi ve kültürel mirasına uygun Orhan Camii Meydanı ve şehrimizin vitrini Gar Meydanı’nı vatandaşlarımızla buluşturduk. Atatürk ve Karaağaç Bulvarlarımızdaki kaldırımların o eski düzensiz görüntüsünü ortadan kaldırdık. Şehrimizin can damarı olan Bosna ve Orhangazi Caddelerini yeniledik. Ağa Camii ve Yeni Camii’nde de yeni meydan çalışmaları başlattık. Çevre yatırımlarımızla Türkiye’nin en temiz kenti seçildik. İlçelerimizi unutmadık. Karapürçek ve Ferizli’ye meydan kazandırdık. Arifiye meydan çalışması devam ediyor, Söğütlü’ye de inşallah yeni meydan yapıyoruz. Akyazı’na nefes aldıran çarşı içi düzenlemesini tamamladık, Akyazı’mıza hayırlı olsun. Yenikent Bölgesi ile şehrimiz arasındaki psikolojik duvarları ortadan kaldırdık. 4 etaptan oluşan, modern birçok tesisi içerisinde barındıran Yenikent Çark Deresi Rekreasyon Projesi’ni tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sayın Başbakanımız şehrimize teşrif ettiğinde övgüyle bahsettiği bu projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 40 dönümlük Korucuk Park’ı Yenikentli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Yenikent Sosyal Tesisleri’nin açılışını gerçekleştirerek Yenikent Bölgemizin sosyal hayatına canlandıracak çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Şehir Merkezinde Şemsiyeli Park çalışması başlatarak vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık. Ve inşallah şehrimize çağ atlatacak Sakarya Nehri Rekreasyonu Projesi’ni kamuoyu ile paylaşarak çalışmalarına başladık” diye konuştu. 

Sosyal ve kültürel hayatı renklendiriyoruz
“Şehrimizi dev hizmetlerle buluştururken Sakarya’mızın sosyal ve kültürel hayatını da düşündük” diyen Başkan Toçoğlu, “2012 yılında şehrimizin kültür hayatına renk verecek projelere imza attık, çalışmalarını başlattık. Farklı mimarisiyle Karaman SAMEK binasını hizmete açtık. Sanat ve Meslek Eğitimi Kurs merkezlerimizi ve branş sayılarımızı artırdık. SEMOS programını kurarak muhtarlarımıza otomasyon sistemi sunduk ve 311 muhtarımıza bilgisayarlarını hediye ettik. Kültür faaliyetlerimize hız kazandırdık, kültür sanat etkinliklerimizi binlerce hemşerimizle buluşturduk. Doğa Yürüyüşleri ve Dağ Bisikleti Turları ile vatandaşlarımız doğasıyla cennet Sakarya’mızı keşfediyor. Kültür ve Sosyal yatırımlarımızda hız kesmiyoruz, Eski TMO Binasını ve TZDK Yemekhanesini aslına uygun restore ediyor, şehrimize modern Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi kazandırıyoruz” şeklinde konuştu. 

Şehrimizin altyapı ve içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz
Altyapı ve içmesuyu yatırımları ile Türkiye’de bir ilki başardıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin altyapı ve içmesuyu geleceğini garanti altına almak için çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. Hayati yatırımlar gerçekleştirerek şehrimizi uzun yıllar boyunca sağlıklı içmesuyuna kavuşturuyoruz. Enerji tasarrufu sağlayacak, Türkiye’de ilk defa bizim yaptığımız HES ADASU Santralimizin açılışı çok yakında gerçekleşiyor. Şehrimizin kuzeyini, güneyini ve doğusunu sağlıklı içmesuyuna kavuşturacak birbirinden önemli ve büyük yatırımları hayata geçirdik. Temellerini attık, çalışmalarını başlattık. Yazlık ve Çamyolu’nun kanalizasyon sorununu çözdük, Kaynarca’mız Sapanca suyunu içecek. Modern ve son teknoloji kullanarak 6 adet içmesuyu arıtma tesisi inşa ettik” dedi.

Hizmetlerimiz artarak sürecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu hizmet dolu 2012 yılını geride bıraktıklarını 2013 yılında hız kesmeden yatırımlarını sürdüreceklerini belirterek, “Orta hasarlı binalar sorununu çözüyor, 453 konut inşa ediyoruz. Esnaflarımızı unutmuyor, yeni tır parkı inşa ediyoruz. Spora tam destek veriyor, sentetik sahalar kazandırıyor, amatör sporlara can veren hizmetleri amatör spor camiası ile buluşturuyoruz. 2012 yılı, şehrimize yeni yaşam alanları ve yeni hizmetler kazandırma açısından son derece verimli geçti. Milletimizin desteğiyle, ‘iki günü bir olan ziyandadır’ anlayışı ile hareket edip yeni projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Eksisi ile artısı ile bir yılı geride bıraktık. 2013 yılı şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için inşallah çok daha hayırlı bir yıl olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet seferberliğimizi artırarak Sakarya’mızın dört bir yanına hizmet götürme sevdası ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyor, barış, huzur ve güzellikler diliyorum.” ifadelerini kullandı.