Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nun, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü münasebetiyle AKM’de gerçekleştirdiği programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak her yeni projeye açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu ise, “Arakan’da, Gazze’de katledilen, bombalara maruz kalan çocuklardır. Tüm insanlığın bu çocuk katliamlarına karşı sesini yükseltmesi gerekiyor” diye konuştu.  

Dünya Çocuk Hakları Günü 

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle AKM’de bir program düzenledi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, avukatlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Sözleşmeye sadık kalmadılar

Programda ilk olarak bir konuşma yapan Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir, dünyanın birçok bölgesinde çocukların kötü muamelelere maruz kaldığını belirtti. Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin oluşum sürecinden ve sözleşmenin içeriğinden de bahseden Epözdemir, “Dünya liderlerinin ortaklaşa imzaladığı tek sözleşme olan Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne ne yazık ki liderler sadık kalmadılar. Dünya’nın birçok bölgesinde yaşanan sıkıntılarla ne yazık ki karşılaşıyoruz. Kız çocuklarımız sorunlardan daha fazla etkileniyorlar. Suriye’de, Somali’de, Gazze’de yaşanan sıkıntılar hepimizin malumu. Gelin dünyayı hiç değilse bir günlüğüne çocuklara verelim” şeklinde konuştu.

Çocuklarımıza güzel bir Sakarya bırakmak için

Epözdemir’in ardından bir konuşma yapan Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin Sakarya’mızın geleceği için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün Arakan’da, Gazze’de katledilen, bombalara maruz kalan yine çocukların olduğunu görüyoruz. Tüm insanlığın bu çocuk katliamlarına karşı sesini yükseltmesi gerekiyor. Sakarya Barosu olarak yeni dönemde önemli projeler geliştirmek istiyoruz. Toplumsal yapımızın bozulmadan çocuklarımıza güzel bir Sakarya bırakmak için her türlü projenin içinde olacağız” diye konuştu. 

Çocuklarımız için her projeyi destekliyoruz

Toplantının son konuşmasını yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yeryüzünün tüm mazlum çocuklarının Dünya Çocuk Hakları Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında Sakarya’da yaşanan uyumdan, birlik ve beraberlikten bahsetti. Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun Sakarya’mızda kurumlar arası uyum sağlanmış durumdadır. Sakarya Barosu’ndaki yeni dönemden çok daha fazla umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün yeryüzünde birçok bölgede çocuklarımız hak etmedikleri sıkıntıları yaşamaktadırlar. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak her yeni projeye açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah gelecek çok daha güzel olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Ödüller Verildi

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü programının sonunda, Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından daha önce 3 farklı kategoride düzenlenen “Kız çocuğu olmak ne demek?” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren çocuklara ödülleri verildi.