Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı. Tüm ilçelerde iftar ve çeşitli kültür programları düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e tüm Sakaryalılara Ramazan hazınını birlikte yaşama imkanı sunacak.

Tüm ilçelere gönül sofrası

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Geleneksel hale getirilen Ramazan İftarları bu yıl da tüm ilçelerde düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde kurulacak sofralarında binlerce vatandaşı bir araya getirilecek. Sakaryalılar programlardan önce gerçekleştirilecek Kur’an-ı Kerim tilavetleri, tasavvuf müziği dinletileri ile bambaşka bir Ramazan hazzı yaşayacak.

Kitap Fuarı ve Söyleşiler

Geleneksel Büyükşehir Ramazan Etkinlikleri de daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Atatürk Bulvarı’nda kurulacak Kitap Fuarı ve Kültür ve Sosyal İşler Dairsi arkasında gerçekleştirilecek olan Ramazan Söyleşileri, iftar akşamlarına ayrı bir renk katacak. Çeşitli yayınevlerinin yer alacağı Kitap Fuarı’nda sevdikleri, beğeni ile takip ettikleri yazarların kitaplarıyla tanışma imkanı bulacak olan Sakaryalılar, Salı ve Perşembe akşamları düzenlenecek Ramazan Söyleşileri’nde de ayın değerlerini yansıtan programlarda bir araya gelecek.

Mobil Etkinlik Sahnesi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Mobil Etkinlik Sahnesi de tüm ilçelerde vatandaşlarla buluşacak. Meddah, Gölge ve Orta Oyun gösterileri, Mehter ve semazen gösterileri ve tasavvuf müziği dinletilerinin gerçekleştirileceği etkinlik sahnesi, binlerce Sakaryalıya hizmet verecek.

Açık Havada Sinema Keyfi

Bu Ramazan ayında şehirde açık hava sinema gösterimleri ve konserler de düzenlenecek. Kent Park ve Ramazan ayına yetiştirilmesi hedeflenen Sakarya Park’ta gerçekleştirilecek ücretsiz açık hava sinema gösterimleri ve konserlerle Sakaryalılar hem sevilen tasavvuf müziği sanatçılarıyla bir araya gelecek hem de aileleriyle açık havada sinema keyfi yaşayacak.