Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ilk olarak Dilmen SAMEK kursiyerleri daha sonra Hizmet İş Sendikası Kadın Komitesi ile ve son olarak da Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi ile bir araya geldi. Toplantılarda konuşan Başkan Toçoğlu, “Kadınlarımız şiddet konusunda bilinçli olmalı, asla sineye çekmemeli. Kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ilk olarak Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ile birlikte, Dilmen SAMEK kadın kursiyerleri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu kadınların, milli, manevi değerlerin, kültür ve geleneklerin en önemli taşıyıcıları olduklarını belirtti. Toçoğlu, “Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Her zaman ifade ettiğim gibi anne kalbi çocuğun ilkokuludur. Sizlere destek vermeyi sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza toplum hayatında büyük önem veriyor, imkânlar sağlıyoruz. Bu vesileyle kurslar düzenliyoruz, kadınlarımızın sosyal hayata daha çok katkı sağlaması konusunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Serdivan’da da söyledim. İlçelerimizde SAMEK sayılarını arttıracağız” diye konuştu. Ziyaret sonunda Başkan Zeki Toçoğlu, kadınlara tek tek karanfil dağıttı ve onlara güzel bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu. 


Başkan Zeki Toçoğlu daha sonra Hizmet İş Sendikası Sakarya Şubesi Kadın Komitesi Başkanı Sebahat Ismarlayıcı ve ekibini makamında ağırladı. Misafirlerin Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Toçoğlu, kadınlara karanfil dağıttı ve hayırlı ve güzel bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu. 
Kadın hayatı boyunca emek verendir


Başkan Toçoğlu son olarak Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan ve beraberindeki kadınlarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Tevhide Yağan kadına şiddetin artışına dikkat çekti. Yağan, “Hiçbir vatandaşımız hem erkekler hem kadınlar kadına şiddeti asla tasvip etmiyor. Kimse bu şiddeti hoş karşılamıyor. Kadınlarımızın her zaman mücadelelerine devam etmeleri gerektiğini, erkekleri de yetiştirenlerin kadınlar olduğunu sürekli ifade ediyorum. Kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir. Kadın hayatı boyunca emek verendir. Ben 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadınların mücadele günü olarak tanımlıyorum. Bizi çok güzel ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.


Kadınlar bizim emanetlerimizdir

Kadına kötü muameleyi asla tasvip etmediğini ve kadına şiddetin el birliğiyle ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Bütün kadınlar özeldir bütün annelerimiz özeldir. Dünya Kadınlar Günü her ne kadar sembolik de olsa bütün sorunların gündeme getirilmesinde, tartışılmasında önemli bir gün olarak düşünmemiz lazım. İnancımızda da var kadınlar bizim emanetlerimizdir. Hepimizin çocukları var. Kadına kötü muameleyi, şiddeti asla tasvip etmiyorum. Hükümetimizin de pozitif ayrımcılık konusunda çok önemli çalışmalara imza attı. Gönül ister ki bu sorunların tamamını ortadan kaldıralım. Kadına şiddet silinmesi gereken, gündemde olmaması gereken bir konudur. Kadınlarımız her alanda her şeyin en iyisine layıktır. Kadınlarımız şiddet konusunda bilinçli olmalı, asla sineye çekmemeli. Yasalar da bu duruma asla müsaade etmiyor. Önemli çalışmalar da var. Dünyada hiçbir yerde kimse kötü muameleye maruz kalmasın. Kadına şiddet uygulanmayan güzel günlerin yakın olması dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. 

Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında misafirler arasında bulunan Minik Kayra ile şakalaşan Başkan Zeki Toçoğlu, kadınlara karanfil dağıttı ve kadına şiddetin olmadığı güzel günlerin gelmesi temennisinde bulundu.