İşte Rüya Proje

Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti Teşkilatına yönelik gerçekleştirdiği hizmet toplantısında konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, Sakarya Park’ın müjdesini verdi. Sakarya Park’ın detaylarını kamuoyu ile paylaşan Başkan Toçoğlu, “İlk etabı 120 dönümden oluşan rüya projemizde, yürüyüş yolları, piknik alanları, kafeterya, restoran, park ve spor alanları, amfi sinema, tiyatro, otopark gibi sosyal donatı alanları yer alıyor. 2013 yılının ilk ayında ihalesini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Elmas Hotel’de AK Parti Teşkilatı’na yönelik hizmet bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz ve Ayşenur İslam, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Atabek, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Teşkilatı, belediye başkanları, ilçe başkanları ve yönetimleri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri katıldı.

“Hizmet dolu 1364 gün”

Hizmet Toplantısı’nda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin “Hizmet Dolu 1364 gün” sloganı ile hazırladığı hizmet tanıtım videosu izlendi.  Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini videoda ayrıntıları ile izlediklerini belirten Başkan Toçoğlu, “2009’da Üstadın dediği gibi ‘bu dava büyük’ diyerek çıktığımız hizmet kervanı sizlerden aldığımız ilham ve destekle bugünlere ulaştı. Sizlerin karşısına alnımız ak, başımız dik çıkaran Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Geleceğin Sakarya’sını nasıl tasavvur ettiğimizi ve buna ulaşmak için neler yaptığımızı anlatarak konuşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Geçmişin mirasıyla geleceğe emin adımlarla

Hizmetleri Sakaryalılarla buluştururken siyaseti ve ahlakı hiçbir zaman birbirinden ayrı olarak düşünmediklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “İlkeli, dürüst ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket etmekten geri durmadık. Bu sayede göreve geldikten sonra savrulanlardan olmadık. Aldığımız her kararın bir gün hesabını vereceğimizi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Yaptıklarımızdan teşkilat mensuplarımızın da sorumlu tutulacağını bilerek size laf getirmemeye çalışarak hareket ettik. AK Parti belediyeciliğinin farkını ortaya koymaya çalıştık. Daima adaletten yana olduk, şeffaflıktan ödün vermedik. Belediyecilik anlayışımız sorun çözen ve geleceğe odaklanan vizyon sahibi bir belediyecilik anlayışıdır. Hemşerisine beşikten mezara kadar hizmet götüren sosyal belediyecilik anlayışıdır. AK Parti belediyeciliği geçmişin mirasını sahiplenerek geleceğe emin adımlarla yürümektir. Bu farklılık Sakarya’yı değişen Türkiye’nin önemli bir markası haline getirme iradesidir” diye konuştu.

Güven veren şehir

İlçe belediyeleri ile Sakarya’da önemli projeler hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Toçoğlu, “Birçok şehirde yaşanan sorunlar Sakarya’mızda yaşanmamaktadır. Sakarya çevre yatırımları ile Türkiye’nin en temiz kenti seçilen bir şehir olmuştur. Çünkü Sakarya çağdaş bir kentin sahip olması gereken yatırımların tamamını hayata geçiren bir şehir haline gelmiştir. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 81 ili kapsayan araştırmasına göre tüm parametrelerde Sakarya’nın ülke ortalamasının üzerinde bir performans sergilediği belirtilmiştir. Türkiye’nin 3’te 2’si göç verirken biz ülkemizin dört bir yanından göç almaya devam ediyoruz. Bu şehirde yaşam kalitesi yükselmese insanlar neden bu şehirde yaşamayı tercih etsinler. Demek oluyor ki Sakarya’mız bu hali ile insana güven veren geleceği parlak bir şehir. İnşallah bu başarı grafiğini çok daha yukarılara çekerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu şehirde yaşayan insanların ‘biz şehrimizle gurur duyuyoruz’ demesini sağlamaya çalışıyoruz. Biz bu şehre her zaman sahip çıkacağız. Bu bizim ahlaki ve vicdani sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Park Geliyor

Konuşmasının sonunda Sakarya Nehri Rekreasyon Projesi detaylarını içeren bir videoyla Sakarya Park’ın proje görüntülerini katılımcılarla birlikte izleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “İlk etabı 120 dönümden oluşan rüya projemizde, yürüyüş yolları, piknik alanları, kafeterya, restoran, park ve spor alanları, amfi sinema, tiyatro, otopark gibi sosyal donatı alanları yer alıyor. İnşallah 2013 yılı başında proje ihalesini gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İşte AK Parti Farkı


Başkan Zeki Toçoğlu’nun ardından milletvekilleri adına konuşma gerçekleştiren TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya’nın her geçen gün hızla büyüdüğünün ve geliştiğinin altını çizdi. Üstün, “Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz Sakarya’mızın her yanına hizmet götürüyor, şehrimiz gelişiyor, modernleşiyor. Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun konuşmasında bahsettiği sadece 4 hizmeti vatandaşlarımıza anlatsak bile bizlere yeter. Bunlar, Ulaşım Master Planı, Nazım İmar Planı, Akçay Barajı Projesi ve Sakarya Park. Büyükşehir Belediyemiz şehrin ulaşımını baştan aşağı yeniliyor. Eğitim seviyemiz her geçen gün yükseliyor. Kültür ve çevre alanlarında gerçekleştirilen hizmetler takdire şayan. Şehir içi raylı sistem geliyor. Sakarya’mız en temiz kent seçiliyor. Bunlar lafla olmuyor. İşte AK Parti farkı budur. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum” diye konuştu. 

Onlar laf biz hizmet üreteceğiz

Milletvekili Üstün’ün ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ise, “Bizim yaptıklarımızı onlar hayal bile edemezler. Onlar konuşmaya alışmışlar. Hiçbir temele dayanmayan laflarla siyaset yapmaya çalışıyorlar. Değerli arkadaşlar o dönem kapandı, artık yeni bir dönem var. Bu dönemin adı hizmet dönemidir. Büyükşehir Belediyemiz, AK Parti teşkilatımız, ilçe belediye başkanlarımız hep birlikte dört koldan projeleri bir bir hayata geçiriyorlar. Biz başkaları gibi spekülasyon yapmadan işimize bakacağız. Bunlar bırakın Türkiye’deki değişimi, gelişimi görmeyi dünyadaki siyasi gelişmeleri bile farkında değiller. Çünkü bunların hizmet gibi bir derdi yok. Hizmet bizim işimiz. Bunların iktidarları döneminde Türkiye’de sabah erken kalkan ayrı telden konuşuyor, akşam diğerleri başka telden çalıyordu. Bunlar, parti disiplininden uzak, hizmet üretmeyen bir anlayışın temsilcileri. Çok şükür milletimizin desteğiyle bugün AK Parti, hem ülkemizi hem de şehirlerimizi baştan aşağı yeniden imar ediyor. Onlar laf, biz hizmet üreteceğiz” şeklinde konuştu.

İstişare Toplantısı

Konuşmaların ardından kapalı oturuma geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve belediye yöneticileri teşkilat mensupları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.