Sakarya Büyükşehir Belediyesi, profesyonel basketbol takımı, mücadele edeceği Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde ilk maçına çıkıyor. Takım sayısı gereği ilk hafta bay geçen ve ligdeki ilk maçını 2 Kasım Cumartesi günü Bahçelievler Belediyesi ile oynayacak Büyükşehir Belediyespor’da, maç öncesinde Basketbol Şubesi Başkanı Akgün Altuğ açıklamalarda bulundu. Altuğ, “Hazırlık sürecini güzel bir şekilde değerlendirdik. Profesyonel basketbol takımımız, liga hazır olduğunu bu maçta gösterecektir”  diye konuştu.

Hedef şampiyonluk

Ligde şampiyonluk hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Altuğ, “Grubumuzdaki takım sayısı gereği ilk haftayı bay geçtik. Lige bu hafta başlıyoruz. Hedefleri olan bir takım kurduk. Bu doğrultuda lige hazırlık sürecini de gayet iyi bir şekilde tamamladık. Biz, takımımıza güveniyoruz. Lige iyi bir başlangıç yapacağımızdan şüphemiz yok” şeklinde konuştu.


İlk maç Bahçelievler deplasmanı

Büyükşehir Belediyespor profesyonel Basketbol Takımı, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi ikinci hafta müsabakalarında, Bahçelievler Belediyespor ile karşılaşacak. 2 Kasım Cumartesi günü, saat 17.30’da başlayacak maç, İstanbul Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak. Baş Antrenör Ali Burgul ve yardımcı antrenörler Cevat Yaralı ve Serdar Soydaş nezaretinde sezonun ilk maçına çıkacak Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı kadrosu ise şöyle;  Egemen Arıkan, Cihan Deliçay, Barış Yalman, Onur Cumhur Aksoy, Tolga Bellioğlu, Volkan Tokcan, Adnan Sevda, Can Yalman, Ercan Karalar, Sercan Tülek, Tugay Göçtürk ve Selahattin Songür.