Bunlar başarıya doymuyor

Bu yıl 27-30 Haziran 2013 tarihlerinde Gürcistan’ın Kobuleti ve Batum şehirlerinde düzenlenen “Geleneksel 13. Uluslararası Halk Dansları Festivali”ne katılan Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu Küçükler Gurubu; Batum’da çok büyük bir başarıya imza atarak, 1. oldu.

Sakarya 24 topluluk arasında, Dünya 1. oldu

Uzun zamandır bu yarışmalı festivale hazırlanan 22 dansçıdan oluşan Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu Küçükler Gurubu; Batum’un Kobuleti kendinde gerçekleşen Geleneksel 13. Uluslararası Halk Dansları Festivali”nde kortej yürüyüşüne katıldıktan.

Ekip, akşam gerçekleşen yarışmada; 24 topluluk arasında, “Halk Oyunları, solo ile Aşuk ve Maşuk” dallarında iki birincilik elde ederek, Dünya 1. oldu. Ettiği büyük başarıdan dolayı kafilede sevinç yaşatan ekip, Sakarya ve Türkiye’nin bir kez daha gurur kaynağı oldu.

Kafile başkanlığını Yaşar Şahin’in yaptığı Geleneksel 13. Uluslararası Halk Dansları Festivali” programına Sakarya’dan da Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Cincirop, okul müdürlerinden Turgay Özkan, Fevzi Gökcan, Adapazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Murat Topuz, Sakarya Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Osman Özkan, Müzisyen Müslüm Şengül ve Can Özcan ile Veli Sinem Er yer aldı.

Şampiyon ekibimiz büyük ilgi gördü

Gürcistan televizyonları ile festival tertip komitesinin de çok yakın ilgi ve sempatilerini kazanan Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu Küçükler Gurubu; başarılarını büyük sevinçle kutladı. Batum şehrini gezerek, alışverişler yaparak zamanlarını değerlendiren ekip, büyük sevinçle sarp sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaparken, atmış oldukları sevinç ve gurur dolu sloganlarla şampiyon Türkiye sesleriyle ülkemizin adını gururla taşıdı.

Ekip, Sakarya’ya gelişinde de böylesi başarılarla dönen grubun velileri, AFA Kültür Merkezi önünde de davul zurna eşliğinde sevinçle karşıladı. Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu Küçükler Gurubu; bu başarıda emeği bulunan başta Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Cincirop, AFA Kurslar Sorumlusu Ali Aktaş ve Kurslar Genel Koordinatörü ve Kafile Başkanı Yaşar Şahin, Öğretmenleri Sunay Oğuzhan ve Can Özcan ve Müzisyen Müslim Şengül’e teşekkür etti.

Gürcistan’da gösterdiği bu başarılardan dolayı festivalde bulunan Ukrayna ve Azerbaycan ülkelerinden özel davet alan ekip, ayrıca Kosova ve Arnavutluk festivallerine de davetli olduğu, Eylül ayında da bir festivale daha katılarak Türkiye ve Sakarya’yı başarılı bir şekilde temsil etmek istedikleri yetkililer tarafından ifade edildi.